Saltar a continguts

La Fal·lera Gegantera

Navegació

Menú principal

Notícies

08/09/2018
FALSET - TROBADA GEGANTERA


Veure galeria

 

  Es molt gratificant poder participar en una trobada a Falset, la capital del Priorat, en la celebració de Santa Càndia. Començant la festa pel matí amb la presentació de les rèpliques dels seus gegants centenaris, el Bitxet i la Bitxeta.

  A les sis del vespre s'inicia la plantada al carrer Miquel Barceló i a les set del vespre es continua la festa amb una animada cercavila, pels carrers de Falset finalitza'n a la plaça de la Quartera, on després de fer el ball conjunt final es procedí al sopar de pa i embotits, de totes les colles participants. Val a dir que la colla targarina surt a les quatre de la tarda cap a la trobada amb pocs però bons, degut amb la coincidència de la nostra festa major i fira teatre, amb cinc membres dos per portar l'Hereu i Pubilla, i tres portadors dels tres capgrossos, a la falta de tindre colla de grallers per acompanyar-nos en la passejada, l'organització posà en disposició a la colla de Tàrrega els grallers del poble veí de Falset, del Pinell de Brai, que per cert toquen molt be i sempre en uns ritmes molt animats que no deixen a ningú indiferent i això si et  deixen amb moltes ganes de no parar de ballar.

  Amb l’assistència de cinc membres, de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera portant dos gegants i tres capgrossos Com a geganters portadors i balladors dels gegants l'Hereu i Pubilla a la passejada: Per Agea i Robert Tavira; Portant el capgrossos: Gemma Puig amb la Nena Anna, Quim Aldana amb l'Avi Pep i Sònia Delgado amb el Nen Trapella. Tal com hem comentat anteriorment, musicalment ens han acompanyat set membres dels grallers del Pinell de Brai.