Saltar a continguts

La Fal·lera Gegantera

Navegació

Menú principal

Membres: Associació Cultural la Fal·lera Gegantera

Organigrama

0 resultats trobats
 

(Jepo) Josep Mª Costa i Balcells       (president)
(Mamen) Mª Carme Sanchis i Turull (secretaria)
Mercè Clota i Sala                               (tresorera)
Robert Tavira i Delgado
      (vocal 1 cap de colla)
Núria Moleres i Verdejo                          (vocal 2)
Pere Agea i Correa                                 (vocal 3)       Alfons Màrquez i Martín                          (vocal 4)
Ton Farran i Dominguez (geganter). Jordi tavira i Delgado (geganter). Damià Pujol i Martínez (geganter). Daniel Tortosa i Olibarri (geganter). Hèctor Ramírez (geganter).
Francesc Tavira i Delgado. Gemma Puig i Fitó (capgros). Sònia Delgado i Coma (capgros).
Laura Cera i Sanchis. Pepi Boronat i Giró. Jan Castells i Martínez. Itziar Minguell i Clota, Martina Cera i Sanchis.
Cristobal Tavira i Perez. Rosa Martínez i Perramon. Joan Castells i Ros. Amanda Balasch i Pijuan. Josep Sanchis i Amigó. Anna Burgos (nana), Jaume Font i Escribà. Adrià Rubio i Cano.

 

Colla La Fal·lera Gegantera
Veure fotogaleria Ampliar imatge

La primera referència dels gegants de la ciutat és de 1600 i es troba al Llibre de Cerimònies (1592-1661)38   dipositat a l’Arxiu  Comarcal de l’Urgell. En aquest llibre es documenta l’ordre que seguien les processons de Corpus d’aquella època, encapçalades per la bandera de la vila, el “jagant de la vila”, i a continuació, les creus i les banderes de les cofraries. ( del llibre La Festa Major de Tàrrega, d’Albert Fitó). 
Si bé és cert, que tenim un gegant i un portador, Jordi Galceran, documentats l'any 1603 també és cert que com a associació cultural figura desde 1996 en el registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya.
Amb tot, sabem per tradició oral que ja des dels anys 50 del segle passat existia una collar de portadors targarins sota la batuta de l'Alcaldet i, més endavant, per Jaume Aligué. El darrer cap de colla va rebre un emotiu homenatge l'any 2006 per celebrar el 25è aniversari com a cap.