Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1a mostra de gegants a Agramunt.

24 de juny de 2016...Es el dia se Sant Joan.

DIVENDRES 24 JUNY 2016

Aquesta vegada la colla de geganters de Tàrrega ha acceptat amb molt de gust la invitació per participar en la primera mostra de figures festives de gegants a la vila d'Agramunt organitzada per la colla d' Ossó de Sió, l'Associació Tradició i l'Ajuntament d'Agramunt, celebrada per Sant Joan, el 24 de Juny.

La primera mostra arranca amb la voluntat i la il·lusió d'esdevenir-ne una trobada anual.

S'hi pogué admirar la varietat de figures participants amb la diversitat del seu tarannà, siguin figures d'animació, tradicionals i/o històriques, i valorant de forma molt exclusiva la figura dels gegants.

La mostra pretén donar a conèixer el caràcter de cadascuna de les figures, amb la informació que faciliten les pròpies colles i alguna de genèrica per conèixer-ne l'origen i l'evolució. També es va estimular una atenció exclusiva als protagonistes, de manera que les colles que duien acompanyament musical es centraven a tocar la música exclusiva pels gegants mentre durà la passejada.

Tot plegat comença a les 11 del matí al carrer de Sió, amb la plantada de les colles participants: d'Ossó de Sió, Borges, Bellvís, Casellnou de Seana, Tàrrega i Guissona, per continuar a les 12 del matí amb la passejada dels gegants pels carrers i places del nucli antic: carrer de la Vilavella, carrer del Firal, plaça de l'Amball, plaça Oncze de Setembre, carrer del Castell, per acabar el recorregut  a la plaça de l'Església, on es van realitzar els balls de les colles participants i l'entrega del record de la trobada, d'una impressionat figura de marbre de la façana de l'església de Santa Maria  d'Agramunt.

I com es costum en l'intercanviï de les trobades geganteres i després de tancar les figures, a les 3 de la tarda, segellarem la festa buscant una bona ombra al passeig Brufau per poder gaudir tots plegats, juntament amb els habitants d'Agramunt, d'un bon dinar d'arròs a la paella.

Amb l'assistència total de nou membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera. Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants: Eloi i Alba: Robert Tavira, Jordi Tavira i Ton Farran. Acompanyants: Mònica Puig, Mercè Clota, Jepo Costa, Amanda Balasch, Francesc Tavira i Cristóbal Tavira com a conductor.

Galeria d'imatges