Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

27è Aplec Internacional de Adifolk a Timisoara.

08,09,10 de agost de 2014...A Romania.

DIVENDRES 08 AGOST 2014

Una altra cara de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, es que coopera en la Comissió de Capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, aquest any, conjuntament amb la colla gegantera de Manresa, representant els 4 capgrossos: Primavera, Estiu, Tardor i Hivern, ballant la Dansa dels Quatrepunts i participant en cercaviles i esdeveniments variats, allà on demanin la seva presencia.

Aquesta vegada ens han demanat a Timisoara (Romania) en el 27è Aplec internacional de la sardana i grups folklòrics. 

Amb l’assistència com a balladors i acompanyants de: Jepo Costa i Amanda Balasch de Tàrrega i vuit membres de la colla gegantera de Manresa i musicalment acompanyats pels grallers de Mataró els Canyats.

Timisoara, es una ciutat desconeguda per molt de nosaltres que possiblement no hauríem visitat mai sense l'Aplec, es una cruïlla de camins per on han transitat diferents pobles enriquint i aprenent d'ells, per ensenyar-los el que ella és i que els seus habitants són.

El divendres dia vuit, els capgrossos sortiren en una petita passejada, per la plaça Victoria (escollida com a centre de la majoria d'activitats de l'Aplec).

El dissabte dia nou, és el dia més fort en activitat, pel matí els de la comissió dels capgrossos i la colla bastonera de Sils sortirem en un autocar fins a uns vint-i-cinc kilòmetres de Timisoara, en concret en el poble de Calacea, per transmetre les nostres activitats a una escola infantil d'acollida i així poguérem provocar sorpresa i somriures en les seves cares.  

Per la tarda a la capital de la regió del Banat, començà una gran cercavila omplin els carres més cèntrics de música i festa, amb prop d'uns cinc-cents actuants dels diferents grups representants del folklore Català: bastoners, falconers, gegants, capgrossos, colles sardanistes, cobles, castellers, esbarts, bestiari, cant coral, diables, havaneres i música tradicional, acabant a la mateixa plaça amb la Dansa dels Quatrepunts per par dels membres de la Comissió de Capgrossos i de les actuacions de tots els grups participants fins ben acabada la nit . 

El diumenge ja fou un dia més tranquil, amb un matí de petits tallers on els infants i els no tant infants, pogueren sentir l'emoció de posar-se un capgros al cap i tirar-se una bona foto de record.

Galeria d'imatges