Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2ª diada de gegants i nanos centenaris a Montblanc.

05 de novembre de 2016...Una sortida emblemàtica.

DISSABTE 05 NOVEMBRE 2016

La del 19 d'octubre va ser una de les sortides més emblemàtiques de la nostra colla. No es fan gaires sortides en què es convoca un tipus d'imatgeria centenària en concret, com aquesta segona diada organitzada pels gegants i nanos centenaris de Montblanc.  

Aconseguint una bonica i entranyable trobada, en un dia plujós com fou dissabte, amb mitja plantada a la plaça Major; després de la pluja, a les 6 de la tarda, unes quantes colles s'arriscaren a mullar-se en una petita i animada cercavila pels carrers més cèntrics de la vila medieval de Montblanc per acabar al poliesportiu, on s'esperaven la resta de les colles que no varen voler arriscar de mull les figures centenàries d'un valor incalculable.

Les quatre colles presents, amb els seus grups de grallers: Gegants de Montbrió de Camp, Gegants de Torroella de Montgrí, Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega i la colla amfitriona, acompanyada per la banda de Música Verge de la Serra, els Gegants i Nanos de Montblanc.

Un cop tots al poliesportiu amb la presència d'un nombrós públic, cada colla va poder efectuar dos balls a escollir lliurement, amb la qual cosa deixaren la festa amb un excel·lent nivell i on pogueren gaudir els grans i com no els fans incondicionals més petits, que varen veure ballar els gegants i nans al ritme de les gralles. Per anar acabant, s'entregà a cada colla una ampolla de vi etiquetat amb les dades de l'esdeveniment, com a record de la 2ª diada de Gegants i Nanos centenaris de Montblanc.

La colla de Tàrrega amb vint-i-sis membres, va fer el Ball de Gegants de Tàrrega, amb els centenaris Ramon Berenguer I i Almodis, amb un pes aproximat d'uns 90 quilos cada un, excel·lentment ballat per l'autor de la coreografia Ton Farran i Damià Pujol.

Com a geganters assistents, a la trobada: Ton Farran, Damià Pujol, Dani Palau, Jordi Bonet i Jordi Tavira; Grup de Grallers: Jan Castells, Mamen Sanchis, Carina Aguilar, Ester Puig i Cristina Bramón; Tabalers: Laura Martin i Martina Cera; Bombo: Marimar Palau, Acompanyants: Amat Cera, Amanda, Jepo Costa, Yolanda, Noemí, els pares del Jan (Rosa Martínez i Joan Castells) i la família de Jordi Bonet (Ramona, Jordi, Marc, Joan), pares de Laura Martín (Antonio Martin i Rosa).

Galeria d'imatges