Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2a Mostra de Gegants d' Agramunt.

03 de juny de 2017...Un dia complert amb homenatge pel 10 e aniversari de la gegantona Pom d'Or.

DISSABTE 03 JUNY 2017

Per segon any consecutiu la colla de geganters de Tàrrega accepta amb molt de gust la invitació per participar en la segona mostra de figures festives de gegants a la vila d'Agramunt.

Un dissabte en què es donen cita fins 20 gegants de nou poblacions diferents, ens explica el president de Tradi-sió, Joan Pedrós. La mostra inclou com a novetat canviant vers l'any passat més gegants de diferents localitats.

Abans de la cercavila el grup de grallers Els Baladrers ens ofereixen un concert de gralla i timbal. Desprès del recorregut pels carrers del nucli antic, les diferents colles geganteres fan els seus balls de lluïment a la plaça de l’Església.

Enguany participen a la mostra les colles geganteres de Cervera, Calaf, Ossó de Sió, Oliana,  Fonollosa, Tàrrega, Guissona, Ponts i Agramunt.

Quan acabi l'acte a la plaça de l'Església, on es realitza el ball conjunt de totes les colles participants, musicat per dues colles tradicionals de gralla i timbal, els  Baladrers i Taverners, incloent-hi una distinció especial pel desè aniversari de la gegantona Pom d'Or d'Agramunt amb el seu ball propi de lluïment.

I l'entrega del record de la trobada, d'una impressionat figura de marbre de la Torre d'Almenara.

La jornada de la segona Mostra de Gegants Vila d'Agramunt, finalitza amb els agraïments, complicitat i bon ambient i un bon sopar pel a tots els participants, molt ben organitzat pels amfitrions al pavelló.  

Amb l'assistència total de vuit membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera. Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants: Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Alfonso Màrquez i Dani Tortosa. Portant el Capgròs Avi Pep el Jepo Costa.

Gralles Núria Moleres i Carina Aguilar. Acompanyants:  Amanda Balasch. I Cristóbal Tavira com a conductor del cotxe remolc.

https://www.facebook.com/bernat.sole/videos/10211890082635203/ 

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges