Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2ona Festa Major i Fira del Teatre.

8 de setembre de 2013...Aplec de Sant Eloi.

DIUMENGE 08 SETEMBRE 2013

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia vuit de setembre, es celebra el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de la Fal·lera, no es perden mai.

A dos quarts de deu del mati es sortia de la plaça Major en comitiva, juntament amb les autoritats, en cercavila cap a Sant Eloi, acompanyats amb els Grallers de la Barra, els Gegants, l’Eloi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla, Jaume I i Violant d’Hongria, l’Escamarlà i la Sípia, la geganta de la sang l’Angeleta.

Portats per: Eusebi Pifarre, Robert, Carina, Alfonso, Jordi, Amat, Ton, Damià, Joan Carles, Eusebi Quinquilla, Dani i Pepi.

Els capgrossos portats per: Jepo (l’Avi Pep), Anna Burgos (Dimoniet), Mercè (Nen Trapella), Laura (Popeye), Gabriel (Negret), Itziar (l’Anna), Ester (Catalanet), Javier Burguès (Castanyera), geganters que acompanyants: Pep, Mamen, Amanda i Bea.

També el Gegantó Angel Guimerà de l’Escola amb el mateix nom.

Passant per tercer any consecutiu per uns carrers més transitats, que en els últims darrers anys, per el Carrer del Carme, Plaça del Carme, Carrer Sant Pelegrí, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi.

A l’esplanada dels dipòsits, ja s’esperaven els gegants centenaris Ramon Berenguer IV  i l’Almodis, arribaren amb cercavila els gegants i capgrossos, desprès tocava el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un bon préssec de postres, fins acabar la missa que començava a les deu del mati, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre.

Animat ball conjunt, amb els capgrossos de la Fal·lera, i la colla del Col·legi, Angel Guimerà  i Ball dels Gegants de Tàrrega, ballat amb dos parelles per: Eusebi Pifarre, Robert, Alfonso, Ton i fins l’any que be.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges