Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

30ena trobada a les Borges blanques.

01 de setembre de 2012...Amb els capgrossos de l’Agrupació.

DISSABTE 01 SETEMBRE 2012

L’altra sortida de la setmana, va esser la ja famosa i multitudinària 30ª trobada a la capital de les Garrigues, la vila de les Borges Blanques, de uns 6034 habitants.

On es reuniren cinquanta-nou Colles Geganteres d’arreu de Catalunya, amb més mil participants i més de cent gegants i capgrossos, concentrats al Passeig del Terrall, presentant colla a colla quant entraven a la  Plaça Major o de la Plaça de la Constitució, es va fer un homenatge al Felip del Pom, persona molt coneguda a Les Borges, per ser el portador del  Canó del Salo, també es despenja una gegantesca senyera estelada, de dalt del balcó del Ajuntament, reivindicant d’independència de Catalunya, acabant a la Plaça amb els balls de Peuets i el Ball del Aniversari de L’Agrupació de Colles del Geganters de Catalunya, invitats d’honor al ser el 30ª trobada de Borges Blanques i una sardana ballada per els Gegants de Maials.

En comitiva s’inicia la cercavila per el casc antic, acabant a la mateixa Plaça.

Els de Tàrrega, representats amb vint i nou persones, sortien amb dos parelles, l’Eloi i l’Alba, l’Hereu i la Pubilla, els Grallers de la Barra, acompanyats per els capgrossos, l’Anna, l’Avi Pep i el Catalanet.

I desprès al pati del col·legi Joan XXXIII, un bon sopar a la fresca, de pollastre amb bolets i un terrina de gelat de postres. Per els més marxo sos en acabar el sopar, cap al ball de festa major del poble amb els grups Obrin Pas, La Banda Puig i 7Drock, i l’envelat ball amb l’orquestra Blanes, amb entrada gratuïta per tothom.

Amb l’assistència total de vint i nou membres, com a geganters: Ton Farran, Jordi Clares Cano, Eusebi Pifarré, Eusebi Quinquilla i Agustí Moreno.

Com a portadors dels capgrossos: Itziar Minguell (el Catalanet), Gabriel (la nena Anna) i Joan Pifarré (l’Avi Pep).

Com acompanyants: Jepo Costa (portant un capgròs de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, amb la colla de Juneda), Pepe Quesada, Amanda Balasch, Carme Roig, Olga, Mercè  Clota, Carla Casteràs i els pares de Eusebi Pifarré.

Els Grallers de la Barra amb dotze membres.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges