Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

31ena trobada a Cervera.

22 de setembre de 2012...Amb molt bon ambient.

DISSABTE 22 SETEMBRE 2012

Aquesta es la última sortida que l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera a de tornar aquest any. Cervera sempre a sabut fer una gran aplec i crear un bon ambient i gaudir d’un bon tracte entre el món geganter.

Cap a dos quarts de sis de la tarda d'aquest passat dissabte dia 22 de setembre començava el 31 aplec de Gegants i Capgrossos de Cervera, arribant unes 11 colles geganteres d’arreu de Catalunya amb 2 grups de percussió, Band Tokades, Bombolles de Cervera i plantant la imatgeria de gegants capgrossos i algun cavallet a l’interior del pati de la universitat.

Al cap de una hora més o menys s’anava anunciant per megafonia colla a colla, per anar sortint amb els seus propis músics, i a ritme de les gralles s’anaven encarant cap al carrer per comença una animada i llarga cercavila molt concorreguda. Acabà a la Plaça Major, on cada colla va poder fer el seu ball, per cert els de Tàrrega el realitzaren amb els gegants i de puntes els capgrossos, i un membre de la Fal·lera (els que fan de puntes són els  encarregats de marcar posicional ment els límits del espai que hi ha per realitzar el ball), molt ben ballat pels membres de la colla i molt ben interpretat pels grallers d’Agramunt, tot seguit cridaren colla acolla per fer l’entrega del ja tradicional record de la trobada, acabant la festa de la Plaça Major amb ball conjunt de totes les colles i foc per part dels diables els Carranquers de Cervera.

I per finalitzar la diada, tots cap al polígon industrial, a les naus de l’antiga Lear, per poder gaudir d’un bon sopar de carn a la brasa.   

Amb l’assistència total de dinou membres, com a geganters: Ton Farran, Eusebi Pifarré, Jordi Clares Cano, Amat Cera, Damià Pujol i Robert Tavira.

Com a portadors dels capgrossos: Laura (el Nen Trapella), Itziar Minguell (la nena Anna), Jepo Costa (l’Avi Pep), Gabriel (el Popeie), Mercè  Clota (el Catalanet), Carina Aguilar (la Castanyera) i Francesc Tavira (el Negret).

Com acompanyants:, Pepe Quesada, Mamen Sanchis, Martina Cera, Amanda Balasch i Carla Casteràs.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges