Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Rocafort de Vallbona.

30 de setembre de 2012...Aniversari del seus Gegants.

DIUMENGE 30 SETEMBRE 2012

Aquesta  vegada i justament acabant el mes de setembre, l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, va esser present en la cercavila del poble de Rocafort de Vallbona, per celebrar el diumenge dia trenta, la festa de Sant Cosme i Sant Damià, que oficialment va esser el passat dimecres dia vint i sis, i també es celebrà el 25 aniversari dels Gegants, el Macabeu i l’Arbequina i el 30 dels gegants, Seré i Marinada.

En un ambient de rigorós dia de festa major, anant tots el vilatans del poble molt ben mudats, es comença davant de la porta de l’església, amb el típic i únic ball de la vila, el Ball de Sant Cosme i Sant Damià, realitzat per els mateixos vilatans, molt ben conjuntats vestits de colors blancs, continuant la festa amb ball conjunt dels gegants i capgrossos assistents per a la cercavila.

Amb l’assistència total de divuit membres, com a geganters: Ton Farran, Alfonso Marquez, Jordi Clares Cano, Damià Pujol i Robert Tavira. 

Com a portadors dels capgrossos: Roger Pujol (el Nen Trapella), Itziar Minguell (la nena Anna), Jepo Costa (l’Avi Pep), Mariona Pujol (el Popeie), Francesc Tavira (el Catalanet), Natalia Arrufat (el dimoniet) i Josep Arrufat (el Negret).

Com acompanyants:, Pepe Quesada, Gabriel, Amanda Balasch, Carla Casteràs. Carme Roig i Mercè  Clota.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges