Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agramunt - 3a Mostra de Gegants.

02 de juny de 2018...Es la tercera mostra.

DISSABTE 02 JUNY 2018

Per tercer any consecutiu el dissabte dia 2 de juny, la colla de geganters de Tàrrega acceptà amb molt de gust la invitació per participar en la tercera mostra de figures festives de gegants a la vila d'Agramunt.

Portant els gegants Hereu i Pubilla del barri del Carme de Tàrrega, un capgròs: el Nen Trapella, molt ben acompanyats musicalment pels grallers Corral Nou.

Un dissabte en què es donaren cita fins 25 figures d'onze poblacions diferents de les demarcacions de Lleida i Barcelona, tot fantàsticament ben organitzat per l'Associació Tradi-Sió i el consistori, presidida pel folklòric i company de tradicions en Joan Pedrós.

Amb plantada a 2/4 d'1 del matí de les figures participants a la plaça de l'Església, tot seguit i per estar ben carregats de piles, com a novetat es canvià el sopar al vespre per un dinar al pavelló poliesportiu.

Abans de la cercavila, a les 5 a la plaça de l'Església, el grup de grallers Els Baladrers - Grallers de Ponent ens ofereixen un concert de gralla i timbal.

Seguidament i per donar mes importància als balls, aquest any les diferents colles geganteres feren els seus balls de lluïment a la mateixa plaça, abans del recorregut, val a dir que dins la sessió de balls de lluïment la colla de Tàrrega, executà excel·lentment el ball de Gegants de Tàrrega pels portadors Robert Tavira i Dani Tortosa i pels vols 1/4 de 7 començà el recorregut pels carrers del nucli antic.

Enguany participen a la mostra les colles geganteres de Preixana, Ossó de Sió, Oliana, Pradell de Sió, Tàrrega, Alcanó, Ponts, Bellvís, Balaguer, Masquefa i els amfitrions d'Agramunt.

Acabant l'acte a 2/4 de 8 a la plaça de l'Església, on es realitzà el ball conjunt de totes les colles participants. La jornada de la tercera Mostra de Gegants Vila d'Agramunt finalitzà amb l'entrega d'un record de la trobada a cada colla a càrrec de l'alcalde d'Agramunt, i el President de Tradi-Sió, Joan Pedrós.

Amb l'assistència total de catorze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i els grallers del Corral Nou. Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants: Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Ivan Pozo, Pere Agea i Dani Tortosa. Portant el Capgròs el Nen Trapella, la Sònia Delgado. Cinc gralles del Corral Nou. Acompanyants: Quim Aldana, Cesc Tavira i Alfonso Màrquez. Cristóbal Tavira com a fotògraf i conductor del cotxe remolc.

Galeria d'imatges