Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aplec de Sant Eloi.

13 de setembre de 2015...Amb 15 figures.

DIUMENGE 13 SETEMBRE 2015

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia catorze de setembre, s'ha celebrat el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no ens la perdem mai.

De bon dematí es porta amb el remolc els centenaris: Ramon Berenguer I i Almodis, i a dos quarts de deu començà el seguici festiu des de la plaça Major, cap al parc de Sant Eloi, juntament amb les autoritats, amb la presencia del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila com a convidat d'honor, acompanyats pels nostres grallers, els Gegants, l’Eloi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla, Jaume I i Violant d’Hongria, l’Escamarlà i la Sípia. Els capgrossos: el Dimoniet, el Popeie, el Negret, el Nen Trapella i l’Anna. També el Gegantó Angel Guimerà de l’Escola amb el mateix nom.                                       

Passant per quart any consecutiu per uns carrers més transitats, que en els últims darrers anys, per el Carrer del Carme, Plaça del Carme, Carrer Sant Pelegrí, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi. 

Amb el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un  bon préssec de postres, que es menja al acabar la missa que començà a les deu del mati a l'ermita de Sant Eloi, per continuar els actes en una visita al segon monument més antic del parc, la recent rehabilitada font de la Granota balls dels gegants, demostració canina, jocs tradicionals i XXXI Concurs Nacional de Colles Sardanistes, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre i l'Ajuntament de Tàrrega.

Amb l’assistència total de vint-i-cinc participants; com a geganters portadors i balladors dels gegants portats a la passejada: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Hereu i Pubilla, els gegantons: Escamarlant i Sípia: Robert Tavira, Jordi Tavira, Ton Farran, Dani Palau, Alfonso Márquez, Fafael Palau, Hèctor Ramírez i Carina Aguilar.

Grup de Gralleres: Núria Moleres, Judit Gassó, Laura Cera, Itziar Minguell, Ester Puig i Carina Aguilar; tabalers: el Jan, Mònica Puig, Martina Cera i Laura Martin; Portadors dels sis capgrossos i la nana Honorata:  Sonia Delgado amb el Dimoniet, Francesc Tavira  amb l'Anna, Mireia Hernández amb la Castanyera, Mercè Clota amb lo Popeia, Gemma Puig amb el Catalanet, Pau amb el Nen Trapella i Anna Burgos amb la nana Honorata.

Acompanyants: els pares del Jan Rosa Martínez (fotògrafa) i Joan.   

Galeria d'imatges