Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aplec de Sant Eloi.

09 de setembre de 2012...Festa Major.

DIUMENGE 09 SETEMBRE 2012

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia nou de setembre, es celebra el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de la Fal·lera, no es perden mai.

A dos quarts de deu del mati es sortia de la plaça Major en comitiva, juntament amb les autoritats, en cercavila cap a Sant Eloi, acompanyats amb els Grallers de la Barra, els Gegants, l’Eloi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla, Jaume I i Violant de Hongria, els capgrossos, Catalanet, Anna, Avi Pep, Nen Trapella, Castanyera, Popeie, els Gegants  de l’escola Jacint Verdaguer i el Gegantó Angel Guimerà de l’Escola amb el mateix nom.

Passant per segon any consecutiu per uns carrers més transitats, que en els últims darrers anys, per el Carrer del Carme, Plaça del Carme, Carrer Sant Pelegrí, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi.

Es quedaren l’Eloi i l’Alba custodiant l’Ermita del Sant, fins acabar la missa que començava a les deu del mati, desprès tocava el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un  bon préssec de postres, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre.

Més tard i ja a l’esplanada dels dipòsits, animat ball conjunt, amb els capgrossos de la Fal·lera, i les dos colles dels Col·legis, Angel Guimerà i Jacint Verdaguer i Ball dels Gegants de Tàrrega, ballat amb dos parelles, de puntes per marcar els límits del ball, es posaren els quatre Gegants del Jacint Verdaguer, i fins l’any que be. 

Amb l’assistència total de vint i set membres, com a geganters: Eusebi Pifarré, Robert Tavira, Jordi Clares Cano,  Damià Pujol, Amat Cera i Ton Farran.

Com a portadors dels capgrossos: Jepo Costa(el Nen Trapella),   Itziar Minguell (la nena Anna), Gabriel (l’Avi Pep), Laura Cera (el Popeie), amiga de la Laura (el Catalanet) i Mercè  Clota (la Castanyera).

Com acompanyants:, Pepe Quesada, Josep Sanchis, Mamen Sanchis i Martina Cera. Els Grallers de la Barra amb deu membres.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit, fetes per varis de la colla.

Galeria d'imatges