Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aplec de Sant Eloi.

10 de setembre de 2023...Es la segona Festa Major de Tàrrega.

DIUMENGE 10 SETEMBRE 2023

La Festa Major de Tàrrega i l’Aplec de Sant Eloi, cita que els  geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no es perden mai.

De tradició targarina, s’han integrat diverses activitats de cultura popular. 

Iniciant l’Aplec, com de costum, amb la missa a les 10 del matí, oficiada per la Parròquia a l’ermita de Sant Eloi, esmorzar típic amb coca i préssec, exhibició folklòrica de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, amb el ball de Gegants de Tàrrega, musicat de manera excel·lent per la cobla Tàrrega, XXXVIII concurs nacional de Colles Sardanistes i el campionat de Catalunya de Colles Juvenils, jocs tradicionals i la recuperació de l’exhibició d’ensinistrament de gossos.

Tot  plegat molt ben organitzada per l’Associació dels Amics de l’Arbre i la Regidoria de Cultura.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha encapçalat la comitiva consistorial a l’aplec acompanyada del president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué i la presencia com a convidada d’honor de la presidenta del parlament de Catalunya, Anna Erra.

L’entitat organitzadora també ha inaugurat un monument, dedicat al lingüista Pompeu Fabra per commemorar el 75è aniversari d la seva mort.

Amb l’assistència total de catorze participants de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera; com a geganters portadors dels quatre gegants reis: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria: David Aiguader, Robert Tavira, Dani Uribarri, Jordi Tavira i Bernat; Acompanyants: Josep Mª (pare de David Aiguader), Alfonso Màrquez, Enzo Agea, Nahuel Agea, Gemma Puig, Sònia Delgado, Pere Agea (conductor del cotxe amb el remolc), Marta (mare del Bernat) i Jepo Costa.

No os podeu perdre de visitar a continuació la galeria de fotos del esdeveniment, fetes per: Pere Agea, Gasull, Sonia Delgado, Nova Tàrrega i Radio Tàrrega.

Galeria d'imatges