Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Castellnou de Seana – 5ena Trobada Gegantera.

05 de maig de 2019...En un poble proper al nostre sempre ens i trobem com a casa.

DIUMENGE 05 MAIG 2019

Aquesta vegada la colla de geganters de Tàrrega va anar el diumenge dia 5 per primera vegada d'intercanvi geganter a la vila de Castellnou de Seana, situada a la comarca del Pla d’Urgell, una senzilla trobada feta possible gràcies a la col·laboració veïns/es, l’Ajuntament, i de tots/es els membres de la colla gegantera de Castellnou.

El dia començà una mica esventat, per aquest motiu s’anul·là la plantada inicial per fer-la després de l’esmorzar d’entrepà de llonganissa o de formatge acompanyat prèviament d’unes olivetes amb bitxo, vi aigua i refrescos al Sindicat dels Pagesos.

Tot plegat comença a 2/4 d’12 del matí: plantada de les tretze colles convidades a l’avinguda de Catalunya: gegants de Salt, gegants de Reus, Alcanó, Guissona, Bellpuig, Cervera, descordats de Torregrossa, Tarrés, l’endenga de Cambrils, gegants de Tàrrega, i els amfitrions la colla gegantera de Castellnou de Seana.

A les 13 del matí, entrega del record de la trobada d’una barretina catalana amb quatre xapes reivindicatives de postureig Lleidatà, com protectores d’animals, contra el càncer etc., ballada final, parlaments i cloenda.

Amb l’assistència total de deu membres de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, participant portant com a imatgeria els gegants del Carme: l'Hereu i la Pubilla, pels geganters: Robert Tavira, Dani Tortosa, Alfonso Màrquez i Jordi Tavira; i quatre capgrossos: Jepo Costa amb l'Avi Pep, Amanda Balasch amb la Nena Anna, Gemma Puig amb el Nen Trapella i Sònia Delgado amb el Dimoniet; Acompanyants: Pere Agea (conductor) i Cristóbal Tavira (fotògraf).

Galeria d'imatges