Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eixida de Festa Major i exhibició de balls tradicionals de Tàrrega.

13 de maig de 2016...Cultura Targarina

DIVENDRES 13 MAIG 2016

Al finalitzar la missa cap a les nou del vespre, a la plaça Major comença la festa de l'Eixida amb l'exhibició dels balls tradicionals de Tàrrega s'atorga el protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local.

L’Àliga, màxima figura protocol·lària del bestiari, ens farà els honors de la mà de l’Associació Guixanet. Seguidament, autoritats i ciutadania ballaran l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega.

Després, Balls de Bastonets amb l’Esbart Albada; Ball de Gegants i Dansa dels Capgrossos amb l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera; Balls d’Arquets, Nans, Cavallets i Lo Tossino amb Guixanet; i una sardana d’exhibició amb l’Agrupació Amics de la Sardana.

La música en directe anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega, els Grallers de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra. Cal remarcar que aquest any el nivell dels dos nostres balls han assolit un gran nivell, millorant el dels altres anys passats.

Amb l’assistència total de vint-i-sis membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega entre el seguici i els balls:  Com a geganters i excel·lents balladors, deixant el llistó molt alt amb els gegants reis: Jaume I i Violant d'Hongria, l'Eloi i l'Alba: Robert Tavira, Carina Aguilar, Alfonso Marquez i Jordi Tavira;   Grup de Gralleres en la Dansa dels Capgrossos: Itziar Minguell,  Carina Aguilar, Pepi Boronat  i Laura Cera; Tabalers: Mònica Puig, Francesc Segarra, Laura Martin i Marimar Palau; Com a excel·lents balladors de la dansa dels capgrossos: Desi Serrano amb lo Dimoniet, Mireia Hernández amb la Castanyera, Pau amb el Nen Trapella i Francesc Tavira  amb l'Anna;  Fotògraf: Cristóbal.   

Acompanyants, portadors del gegants: Damià Pujol, Jordi Clares i Hèctor Ramírez; capgrossos i de puntes als balls: Mercè Clota, Mireia Hernández, Laura Garrido, Miriam Serrano;  Jepo Costa, Gemma Puig i Neiva.

Galeria d'imatges