Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tres tombs.

31 de gener de 2016...Visca San Antoni.

DIUMENGE 31 GENER 2016

Wep Ajuntament = http://www.tarrega.cat/noticies/tres-tombs

Lleida TV =http://lleidatelevisio.xiptv.cat/especials/capitol/tres-tombs-de-tarrega-2016

La Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega organitza un any més la tradicional festa dels Tres Tombs, amb un bon seguici de carrosses, tractors, carruatges i varies comparses d'imatgeria festiva.

La diada comença amb esmorzar de llonganissa i pa torrat a partir de les 9h del matí al Pati, al mòdic preu de 2€.

A més a més no faltà el tradicional mercat del Pati, que aquet any es participà per segona vegada, amb la parada de la nostra colla, posant en venda tot tipus de record referents a la nostra imatgeria festiva, vasos amb fotos, trencaclosques, imans per enganxar a la nevera, calendaris de buxaca i com a fondo del muntatge donant espectacularitat a la paradeta teníem posats als gegantons Escamarlà i Sépia.

Entre 10:30h a 11:00h, concentració de les  carretes i tractors al carrer  Migdia (el de l'estació d'autocars).  

A les 11h del migdia.  l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, és posa en marxa portant per un cantó els gegants Eloi i Alba, Hereu i Pubilla, cap al plaça de Sant Antoni en l’espera de començar la benedicció i per altra banda surten els grallers i timbalers amb els capgrossos a fer una petita passejada  per la muralla i així començar a animar l’ambient de carretes plenes de mainada, esperant el tret de sortida dels Tres Tombs, acte seguit s’ha fet una visita de cortesia per alegrar el dia a les persones de la residencia Hospital. 

A les 11,30 h començava la benedicció a fora de l'església Sant Antoni, encapçalada pel pendonista continuant amb els animals de companyia allí presents i la resta de comparses d'imatgeria festiva, seguits de la resta de carretes.

És sortí de la plaça Sant Antoni en cercavila cap a la plaça del Carme per començar els Tres Tombs.                                                                                                                  

Acabant la diada de Sant Antoni amb un bon dinar i Ball de tarda a la Granja, amb l’orquestra la Mediterrània.                                                                        

Amb l’assistència total de vint-i-vuit membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, portant quatre gegants i quatre capgrossos.

Cinc geganters com a portadors dels quatre gegants presents a la passejada: Eloi i Alba, Hereu i Pubilla: son Robert Tavira, Jordi Tavira, Alfonso Márquez, Hèctor  Ramirez i Ton Farran;  plantats a la parada de marxandatge de la plaça de Carme, amb la Marimar Palau els gegantons: Escamarlant i Sípia.

Grup de nou grallers: Mamen Sanchis, Itziar Minguell, Núria Moleres, Carina Aguilar, Ester Puig, Laura Cera, Jan Castells, Xavier Serret (mestre graller) i Ricard (amic de Xavier Serret);   

Quatre tabalers: Mònica Puig, Laura Martin i Francesc (nebot de l 'Alfonso);

Portadors dels quatre capgrossos:  Mercè Clota amb el Popeie, Jepo Costa amb l’Avi Pep, Francesc Tavira amb l'Anna, Sonia Delgado amb el Nen Trapella;

Acompanyants:, els pares del Jan Rosa Martínez i Joan Castells, les dones del Ricard i Xavier Serret (grallers extres), Cristóbal Tavira (fotògraf) i Josep Sanchis.

Galeria d'imatges