Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Tres Tombs.

29 de gener de 2023...La festa més antiga de Tàrrega.

Autor Pere Agea
Autor Pere Agea

DIUMENGE 29 GENER 2023

Com cada any, no podíem fallar, seguim amb la tradició de participar activament en la festa dels Tres Tombs, la festa més antiga de la localitat que data del segle XIV. Molt ben organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat, amb el suport de la Regidoria de Cultura.

Enguany el pendonista es Josep Castelló, pagès del poble d’Altet, agregat a Tàrrega.

Com bestiari convidat de fora vila, en aquest cas ens visiten l’Ovella de Castellví i lo Marrà de Tremp.

Tota la colla comencem a 2/4 de 10 del matí, a la plaça de les Nacions Sense Estat, amb l’esmorzar del traginer, de llonganissa i cansalada, pa torrat i vi.

A més a més no faltà el tradicional mercat de Sant Antoni, amb productes i alimentació artesanals.

A 3/4 de 11 del matí, l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, és posa en marxa portant 4 gegants, 2 gegantons i 1 capgròs, al carrer Migdia, per començar amb la benedicció de carrosses, mascotes i muntures, per continuar el seguici per fer els emblemàtics Tres Tombs cap a la plaça de Carme.

Acabant la diada de Sant Antoni a la mateixa plaça, entrega de premis als participants, vermut i concert amb Rumba Blanca de Carlitos Miñarro. 

Amb l’assistència total de setze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, portant fins a 7 figures d’imatgeria. Sis geganters com a portadors dels quatre gegants presents a la passejada: Eloi i Alba, Hereu i Pubilla, son: Bernat, Robert Tavira, Jordi Tavira, Ivan Priego, Dani Tortosa i Ton Farran; com a portadors dels gegantons Escamarlà i Sèpia, Quim Calderó i Robert (amic del Quim), amb la col·laboració del Didac; portador del capgròs: l’Avi Pep, Jepo Costa. Acompanyants: Pere Agea, Nahuel Agea, Enzo Agea, Alfonso Màrquez, Gemma Puig i Sonia Delgado.

No os perdeu a continuació la galeria de fotos del esdeveniment fetes per Ivan Priego, Pere Agea, Sonia Delgado, Ajuntament i Radio Tàrrega.

Galeria d'imatges