Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Tres Tombs 2017.

29 de gener de 2017...Per primera vegada en la història dels tres tombs de Tàrrega una senyora, la pendonista Blandina Martínez.

DIUMENGE 29 GENER 2017

La Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega organitza un any més la tradicional festa dels Tres Tombs, amb un bon seguici de carrosses, tractors, carruatges i varies comparses d'imatgeria festiva.

La diada comença amb esmorzar de pagès amb llonganissa i pa torrat a partir de les 9h del matí al Pati, al mòdic preu de 3€.

A més a més no faltà el tradicional mercat de Sant Antonia al Pati, amb productes i alimentació artesanals.  

Entre 10:30h a 11:00h, cercaviles amb tambors de Diables Bat i Grallers de la Barra, recollint per primera vegada en la història dels tres tombs de Tàrrega una senyora, la pendonista Blandina Martínez i concentració de les  carretes i tractors al carrer  Migdia (el de l'estació d'autobusos).  

A les 11h del migdia, l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, és posa en marxa portant per un cantó amb els gegants Eloi i Alba, Hereu i Pubilla, cap al plaça de Sant Antoni en l’espera de començar a les 11:30 la benedicció de carrosses, mascotes i muntures i per altra banda surten els grallers i timbalers amb els capgrossos a fer una petita passejada  per la muralla i així començar a animar l’ambient de carretes plenes de mainada, esperant el tret de sortida dels Tres Tombs, acte seguit s’ha fet una visita de cortesia per alegrar el dia a les persones de la residencia Hospital. 

Acabant la diada de Sant Antoni amb un bon dinar i Ball de tarda a la Granja, amb l’orquestra la Mediterrània.                                                                        

Amb l’assistència total de disset membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, portant quatre gegants i cinc capgrossos.

Cinc geganters com a portadors dels quatre gegants presents a la passejada: Eloi i Alba, Hereu i Pubilla: son Robert Tavira, Jordi Tavira, Hèctor Ramírez, Carina Aguilar i Ton Farran; Grup de quatre gralleres: Mamen Sanchis, Núria Moleres, Carina Aguilar, Laura Cera; Dos tabalers: Francesc Segarra (nebot de l 'Alfonso) i Martina Cera;

Portadors dels cinc capgrossos:  Mercè Clota amb el Popeie, Jepo Costa amb l’Avi Pep, Mariona Boldú Ribas (Airecel) amb el Negret, Xavier Maneja (Airecel) amb el Nen Trapella i Jesús (Airecel) amb el dimoniet;

Acompanyants: Cristóbal Tavira (fotògraf).

http://www.tarrega.tv/tarrega-mante-viva-la-tradicio-dels-tres-tombs-amb-un-gran-exit-de-public-i-participacio/

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges