Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tres tombs a Tàrrega.

25 de gener de 2015...Un clàssic de cada any.

DIUMENGE 25 GENER 2015

La Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega organitza un any més la tradicional festa dels Tres Tombs, amb un bon seguici de carrosses, tractors, carruatges i varies comparses d'imatgeria festiva.

La diada comença amb esmorzar de llonganissa i pa torrat a partir de les 9h del matí al Pati, al mòdic preu de 2€.

A més a més no faltà el tradicional mercat del Pati, que aquet any es participà per primera vegada, amb la parada de la nostra colla, posant en venda tot tipus de record referents a la nostra imatgeria festiva, vasos amb fotos, polars de la  colla, imans per enganxar a la nevera, galetes amb fotos dels gegants i com a fondo del muntatge donant espectacularitat a la paradeta teníem posats als gegantons Escamarlà i Sépia.

Entre 10:30h a 11:00h, concentració de les  carretes i tractors al carrer  Migdia (el de l'estació d'autocars).  

A les 11h del migdia.  l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, és posa en marxa portant per un cantó els gegants cap al plaça de Sant Antoni en l’espera de començar la benedicció i per altra banda surten els grallers i timbalers amb els capgrossos a fer una petita passejada  per la muralla i així començar a animar l’ambient de carretes plenes de mainada, esperant el tret de sortida dels Tres Tombs, acte seguit s’ha fet una visita de cortesia per alegrar el dia a les persones de la residencia Hospital. 

A les 11,30 h començava la benedicció a fora de l'església Sant Antoni, encapçalada pel pendonista continuant amb els animals de companyia allí presents i la resta de comparses d'imatgeria festiva, seguits de la resta de carretes.

És sortí de la plaça Sant Antoni en cercavila cap a la plaça del Carme per començar els Tres Tombs, davant de la tribuna s’executà el ball de Gegants de Tàrrega interpretat musicalment pels nostres Grallers.                                                                                                                  

Acabant la diada de Sant Antoni en un bon dinar a la Granja i Ball de tarda al espai MerCAT, amb l’orquestra l a Mediterrània.                                                                        

Amb l’assistència total de 24 membres: 

Com a geganters i balladors de l’Eoi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Jordi Tavira, Ton Farran i Dani Palau.

Grup de Gralleres: Carina Aguilar, Laura Cera, Núria Moleres, Ester Puig, Eusebi Pifarre i Laia Andreu.

Tabalers: Jan, Martina Cera, Abril Sabido, Laura Martin  i Javier Burguès.   

Portadors dels quatre Capgrossos i l nana: Mercè Clota amb el Popeie, Pau amb el Nen Trapella, Francesc Tavira amb l’Avi Pep, Mamen Sanchis amb el Dimoniet i l'Amat Cera amb la nana Honorata). 

Acompanyants: Rosa Martinez, Josep Sanchis, Laia i Marimar Palau.

Galeria d'imatges