Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tres tombs a Tàrrega.

26 de gener de 2014...Un clàssic de cada any.

DIUMENGE 26 GENER 2014

En un bonic i solejat diumenge d'hivern, La Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega organitza un any més la tradicional festa dels Tres Tombs, amb un bon seguici de carrosses, tractors, carruatges i varies comparses.

La diada comença amb esmorzar de llonganissa i pa torrat a partir de les 9h del matí al Pati, al mòdic preu de 2€.

A més a més també hi haurà el tradicional mercat del Pati amb la passejada dels ruquets.

Entre 10:30h a 11:00h, concentració de les  carretes i tractors al carrer  Migdia (el de l'estació d'autocars).  

A les 11h del migdia.  l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, és posa en marxa portant per un cantó els gegants cap al plaça de Sant Antoni en l'espera de començar la benedicció i per altra banda surten els grallers i timbalers amb els capgrossos a fer una petita passejada  per la muralla i així començar a animar l’ambient de carretes plenes de mainada, esperant el tret de sortida dels Tres Tombs, acte seguit s’ha fet una visita de cortesia per alegrar el dia a les persones de la residencia Hospital. 

A les 11,30 h començava la benedicció a fora de l'església Sant Antoni, dels animals de companyia allí presents, lo Tossino de Associació Cultura Guixanet, el pendonista, els Capgrossos, Gegants i Grallers de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i a continuació la resta de carretes.

És sortí de la plaça Sant Antoni en cercavila cap a la plaça del Carme per començar els Tres Tombs, davant de la tribuna s'executà el ball de Gegants de Tàrrega interpretat musicalment pels nostres Grallers.          

Acabant la diada de Sant Antoni en un bon dinar a la Granja i Ball de tarda al espai MerCAT, amb l’orquestra l a Mediterrània.                                                                        

Amb l'assistència total de25 membres: 

4 geganters i balladors dels gegants ,l’Eoi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Ton Farran, Ricard i Dani. 

6 Capgrossos com a portadors: Jepo Costa (amb l’Avi Pep), Ana Burgos (amb el Dimoniet), Amat Cera (amb la Castanyera), Mercè Clota (amb el Nen Trapella), David Llort (amb el Catalanet) i Francesc Tavira (amb el Popeie).

6 Grallers: Eusebi Pifarre, Itziar, Carina, Laura, Laia i Xavier Serret.  

4 Tabalers: Ester Puig, Javier Burguès, Laura Martin  i Lidia Vidal. 

5 Acompanyants: Pepe, Jordi (fotos), Imma, Josep Sanchis i Martina Cera.

Galeria d'imatges