Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Tres Tombs a Tàrrega.

27 de gener de 2013...Un clàssic de cada any.

DIUMENGE 27 GENER 2013

Aquest passat diumenge al matí es celebrà el ja tradicional dia dels Tres Tombs, amb un bon seguici d’una vintena de carrosses, tractors, carruatges i varies comparses.

La de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, estava composada per 14 portadors i els gegants l’Hereu, la Pubilla, l’Eloi i l’Alba, acompanyats pels capgrossos l’Avi Pep, la Castanyera, l’Anna, el Popeye, el Dimoniet, el Negret i el Nen Trapella.

Cap a dos quarts de dotze, els gegants es dirigien cap a la plaça Sant Antoni, mentre els set capgrossos anaven a fer una volta per el carrer Migdia, on saludaren animadament a tota la quitxalla que estava esperant el tret de sortida dels Tres Tombs.

Acte seguit es dirigiren a fer una visita de cortesia als residents del Hospital, on varen poder fer dibuixar un somriure als padrins i padrines allí presents. 

Mes tard, amb la plaça Sant Antoni ben atapeïda, el rector de la parròquia Josep Mª Vilaseca començà la benedicció del seguici. 

Acte seguit, en un clar ambient d’expectació per part del nombrós públic que omplia els carrers, s’arribava a la plaça del Carme, on la Fal·lera Gegantera realitzà el Ball de Gegants de Tàrrega, molt ben interpretat pels Grallers de la Barra.

En acabar, es deixaren els gegants custodiant a les autoritats, a la mateixa plaça del Carme. Mentrestant, els capgrossos acabaren de fer el primer dels Tres Tombs. 

Després de tornar el bestiari al seu lloc d’estada (al carrer les Piques), l’Associació Sant Antoni Abat ens obsequià a totes les persones participants, amb un bon dinar de germanor en un conegut restaurant de la ciutat.  

Els que han participat com ha geganters són: Robert, Alfonso, Jordi Clares, Amat, Ton, Damià, Joan Carles i Eusebi Quinquilla.

Com a Capgrossers: Jepo, Carina, Anna Burgos, Mercè, Laura, Gabriel, Itziar i Marc Tudó.

Com acompanyants: Pepe,  Gemma, Mamen, Carla, Martina i Josep Sanchis.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit fetes per Josep Mª Tudo.

Galeria d'imatges