Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Passeig d'aniversari.

11 de setembre de 2020... Homenatge als Gegants de la Mercè, ex Presidents, Caps de Colla i presentació d'una exposició.

DIJOUS 10 SETEMBRE 2020

Els gegants de la Mercè han estat els protagonistes de la primera jornada de les festes de setembre, on l’Ajuntament de Tàrrega homenatja els gegants, amb motiu del seu 150è aniversari a la Plaça dels Comediants i obra una mostra commemorativa en una exposició, “passeig d’aniversari”, a la Sala Marçà fins el 6 d’octubre, comissaria da per Xavier García, a través de fotografies, vídeos, objectes i documentació.

L’acte esdevingué alhora un sentit homenatge a l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, l’Entitat que custodia tots els gegants de Tàrrega, per la seva tasca en favor de la cultura popular.

En aquest sentit, es lliuraren plaques commemoratives als antics caps de colla i presidents dels últims 50 anys: Antoni Aligué Cos (1970-1984), difunt, recollí la placa el seu fill Jaume Aligué; Josep Anton Bonet Clares (1984-2009), difunt, recollí la placa Cecilia Falcó; Josep Quesada Higueras (2010-2013), ex president absent, no actiu actualment a la colla; Eusebi Pifarré Moreno (2010-2013) ex cap de colla, no actiu actualment a la colla ; Amat Cera Costa (2014-2015), ex president, no actiu actualment a la colla  ; Jepo Costa Balcells (2015-2019), ex president, si actiu a la colla i Robert Tavira Delgado (2016-2020), actual cap de colla. 

En nom dels homenatjats adreçà unes paraules l’actual president, Pere Agea, posant en valor el treball col·lectiu, subratllant l’auge de la cultura Targarina.

Amb parlaments del regidor de Cultura Carlos Wílchez i l’Alcaldessa Alba Pijuan de

Tàrrega, tancant l’acte, lloant el món geganter per preservar un patrimoni de gran rellevància.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges