Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

IV Trobada de Gegants.

30 de agost de 2014...A Miralcamp.

DISSABTE 30 AGOST 2014

Al 2012 hi vàrem anar i ara hi tornem perquè en ho vàrem passar molt bé. Aquest dissabte, dia 30 d'agost, sortim per tornar la trobada que pel maig ens varen fer: anem a la IV trobada de gegants de Miralcamp, un petit poble de la comarca del Pla d'Urgell, amb 1408 habitants,  situat molt a prop de Mollerussa.

A les sis de la tarda començà la plantada de Gegants a la Plaça de Sant Jaume, amb  divuit colles: Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, Colla Gegantera i Grallera de Miralcamp, Gegants i Grallers la Guineu de Vilanova de Bellpuig, Colla gegantera la Roca Fumada de Juneda, Torregrossa, Bellvís, la Colla    Gegantera de Borges Blanques, Lo canó de les Borges Blanques, Fraga, Colla gegantera la Fuliola-Boldú, Colla gegantera de Cappont de Lleida, Colla Gegantera i Grallera l'Arreu de Mollerussa, Colla del Caragol de l'Albi, Colla  Gegantera de Bellpuig, Colla Gegantera de Tornabous, etc ètera.

A les set benvinguda a les colles assistents i entrega de records de la trobada d'una original peça de ceràmica, i a un quart de vuit començava  la cercavila popular amb la participació de fins a 475 participants que van omplir els carrers de la vila de balls i música.

La colla de Tàrrega  hi ha participat molt ben acompanyada  pels seus propis grallers, amb els gegants Hereu i Pubilla i quatre capgrossos: el Negret, el Dimoniet, l'Avi Pep i el Nen Trapella.

Ball final a la Plaça de Sant Jaume, amb un curiós sorteig de loteria feta en el mateix poble, per acabar la diada a les deu del vespre, sopar de germanor a la pista poliesportiva descoberta amb uns 450 comensals.

Amb l’assistència de vint-i-tres membres de Tàrrega: portadors dels gegants: Robert Tavira, Jordi Tavira, Ton Farran i Dani Palau; grup de gralleres: Cristina, Laura Cera, Itziar Minguell, Carina Aguilar i Mamen Sanchis; tabalers: Martina Cera, Ester Puig, Laura Martin i Juan Antonio Martin; acompanyants: Jordi Clares, Francesc Tavira, Neyva, Marta Delgado, Amanda Balasch i Efa Ortiz, i portadors dels Capgrossos: Héctor Ramirez (Dimoniet), Jepo Costa (Avi Pep),  Amat Cera (el Nen Trapella) i  Sonia Delgado (el Negret).

Galeria d'imatges