Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nit del tararot.

12 de maig de 2012...La antiga Cercavila Nocturna.

DISSABTE 12 MAIG 2012

De les 20:30h fins a 22:30h a la plaça Sant Antoni,  sopar a 2€ amb entrepans de llonganissa, sangria i repartiment dels mocadors blancs i vermells entre el públic, per poder formar dos grups representant les sanes confrontacions per veure qui fa la festa mes lluïda en una antiga època (cap als anys 40 i 50), entre els barris de la Mercè i el del Carme. 

Com a protagonistes de la festa, tenim la confrontació dels gegants del barri de la Mercè: Ramon Berenguer I i l’Almodis i els gegants del barri del Carme l’Hereu i la Pubilla, representats per uns personatges reals de l’època, entre els anys 40 i 50 a Tàrrega, anomenats popularment: “Miquel del Bitxo” pel barri de la Mercè i “el Joan del Xeco” pel barri del Carme.

A les 22:30h comença la festa amb un vídeo projectat a la façana de l’església de Sant Antoni,

I aquí comença tot el sarau, amb balls de gegants, ball de bastons “Sona Bigotet” a càrrec de l’Esbart Albada, diables i el Drac de la BAT, ball d’Arquets de Tàrrega l’Home de la Barra, gegants de Torà i els castellers els Margeners de Guissona.

Es surt en cercavila pel Carrer Major, passen els Gegants, i apareix del dalt d’un balcó la Nana Honorata representant ser una veïna molt enfadada per tant de soroll i aquí comença la música, les llums amb la pluja de unes 500 pilotes llançades de dalt dels balcons.

Arribant a la plaça Major, surt el Drac de  BAT i ball conjunt: de l’Àliga, lo Tossino, Arquets i els Nans de Guixanet, Bastoners de l’Esbart Albada, pilars fets pels Margeners de Guissona, llums mòbil, castell de focs i música a càrrec de Tres Fan ball i la Terrasseta de Preixens. 

Amb l’assistència total de deu membres, de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera:  Eusebi Pifarré, Eusebi Quinquilla, Joan Carles Grau, Damià Pujol, Robert Tavira i Alfonso Marquez (gegants), Amat Cera (drac BAT), Ton Farran (Ball de l’Àliga).

Com acompanyants: Jepo Costa (bastoner) i Pepe Quesada. 

No os podeu perdre a continuació d’aquest escrit la galeria de fotos fetes per Jaume Solé.

Galeria d'imatges