Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit del Tararot.

14 de maig de 2011...Abans era la Cercavila Nocturna.

DISSABTE 14 MAIG 2011

A la plaça Sant Antoni sota la Biblioteca, de les 20:30h a 22:30h sopar a 2€ amb entrepans de botifarra, sangria i galetes.

A les 22:30h comença la festa amb el ball de bastons de la Filla de Tàrrega i Sona Bigotet a càrrec de l’Esbart Albada, aquí la cosa ja no para, Ball del Tossino, Ball de Gegants de Tàrrega, la colla castellera els Margeners de Guissona, Ball dels Cavallets de Lleida amb els Carreter i Balls de la Cremallera, .

Es surt en cercavila pel Carrer Major, passen els Gegants, lo Tossino, i els Cavallets de Lleida davant , i tothom darrera, es para un moment davant del Museu per veure l’Home de la Barra, continua la cercavila fins a la plaça Major.

Els fets estan extrets d’una història real que va passar a Tàrrega, el 1325 un jove targarí que pretenia una noia del poble va contractar uns músics per fer una cercavila nocturna, i cantar albades a la seva estimada.

A algú no li va fer gens de gràcia que cortegessin a la jove pubilla i un del músics va esser apedregat (es llancen pilotes de goma damunt el públic) va morir uns dies després.

I el Batlle de Tàrrega, després d’interrogar els veïns, va sospitar de dos joves que també eren pretendents de la nostra pubilla.

El batlle representat pel capgròs Pio baixa amb tirolina de dalt del edifici  de “la Caixa”, es continua amb el Ball de l’Àliga, Ball de Nans, traca, bengales vermelles i una cascada als balcons de l’Església, don surt el Drac i els Diables amb els tabalers de la BAT, Ball del Bestiari (Cavallets de Lleida, Tossino, Àliga, Drac, Nans, Gegants i Bastoners) amb els Tres Fan Ball, i pilars dels Margeners amb senyeres, llums mòbils i castells de focs.

Galeria d'imatges