Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit del Tararot.

14 de maig de 2010...Abans era la Cercavila Nocturna.

DIVENDRES 14 MAIG 2010

Amb una estreta col·laboració amb l’Associació Cultural Guixanet, la nostra colla participa activament en la Nit del Tararot (en anteriors edicions anomenada “La Cercavila Nocturna).

A partir de les nou i mitja del vespre, comença la festa a la plaça Sant Antoni amb un sopar popular d’entrepà i al cap d’una hora, es recupera després de molt anys de no sortir, la figura del pregoner acompanyat de dos massers, anunciant l’iniciï de la festa, amb els Ball de Cavallets de Lleida, el Ruc Garot de l'Arboç, seguidament Ball de Gegants, per l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera.

Per acabar a la plaça Sant Antoni, els Balls de bastons per l’Esbart Albada: Sona Bigotet i la Filla de Tàrrega (acompanyant amb l’acordió per Alber Sala de la Terrasseta de Preixens). 

Continua la festa en passejada pel carrer Major amb l’Home de la Barra i des d’un balco surt la nostra estimada Nana Honorata com a invitada d’honor, intenten casar-la amb els capgrossos el Guantxo i el Guixanet, però no la vol ningú per ser massa lletja, a continuació omplin mig carrer Major, de dalt de uns quants balcons, es realitza la divertida pluja de pilotes de plàstic.

Arribant a la plaça Major el pregoner acaba d’explicar l’historia dels fets reals ocorreguts l’any 1325 a Tàrrega, referent al apedrega ment d’un músic llogat per la festa Major, per part de dos joves targarins, surt pel balcó de l’Ajuntament el capgròs Pío representant l’alcalde per fer justícia.

I per finalitzar la festa: Ball de l’Aliga, Ball de Nans, Ball del Drac BAT, Ball dels Diables i castell de focs de la BAT des de dalt del campanar.

Seguidament no deixeu de mirar, la galeria de fotos, del esdeveniment que precedeix aquest escrit.

Galeria d'imatges