Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'eixideta.

12 de maig de 2016...Pels mes menuts.

DIJOUS 12 MAIG 2016

El dijous 12 de maig a les 18:30h, la Festa Major de Maig concedeix el protagonisme als mes petits de casa, concentrades a la plaça Major, les agrupacions infantils de cultura popular participen activament en la primera de les cercaviles d’aquestes festes, pels carres del centre de la ciutat.

La celebració s’obra amb la tronada que marcava antigament l'inicií de la festa, costum que es deixà de fer l’any 1967. L’encesa de la pólvora la duran a terme l’alcaldessa Rosa Maria Perelló, Antoni Solà (darrer pirotècnic de la tronada targarina, com a reconeixement) i els Trabucaires de Cervera.

El tradicional Pregoner apareix  junt amb els Macers muntat dalt d'un cavall mansu, encarregats segles enrere d’obrir pas a la comitiva de la corporació municipal. Al seguici participen també els Targalets (infants del curs de tabalers impartit els darrers mesos a la ciutat), la Coral Infantil Mestre Güell, els Petits Diables de BAT, els Bastoners Petits de l’Esbart Albada i els Gegantons de les escoles, fent costat als elements del folklore local com els Nans de Guixanet, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, Ball d'Arquets Infantil  i els Grallers de la Barra.

Així mateix, també participa els nens i les nenes de primària de la ciutat de Tàrrega amb el Ball de l’Eixida i oferiran la seva versió d'aquesta dansa típica de Tàrrega.

Amb l’assistència total de divuit membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega: Com a geganters portadors de l’Hereu i Pubilla: Robert Tavira i Alfonso Marquez; grup de Gralleres: Itziar Minguell,  Carina Aguilar, Núria Moleres i Laura Cera; tabalers: Francesc Segarra, Mònica Puig, Laura Martin i Marimar Palau; portadors dels cinc capgrossos: Francesc Tavira  amb l'Anna,  Mireia Hernàndez amb la Castanyera, Laura Garrido amb el negret, Miriam Serrano amb el dimoniet i Pau amb el Nen Trapella; Fotògraf: Cristóbal; Acompanyant: Mercè Clota i Jepo Costa.

Galeria d'imatges