Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Eixideta.

12 de maig de 2015...Pels mes menuts.

DIMARTS 12 MAIG 2015

Un any mes Tàrrega celebra un dels primes actes de la festa major de maig amb l'Eixideta, amb tronada de petards com l' any 1967 i la figura del pregoner sense  cavall acompanyat pels macers.

L'Eixideta es una festa on els mes petits participen activament de la nostra festa major, tot comença a dos quarts de set del vespre amb la tronada. 

Les entitats infantils els petits diables Bat, els bastoners petits de L'Esbart Albada, la Coral Mestre Güell, la formació de petits tabalers els Targalets i els Gegantons de les escoles.

Es surt en cercavila pels carres del centre de Tàrrega guiats pel pregoner i acompanyats pels Grallers de la Barra, amb els gegants Hereu i  Pubilla, els capgrossos: Popeie, Dimoniet, Avi Pep, Castanyera, Nen Trapella, Catalanet i la Nena Anna i els grallers de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera.

La passejada finalitza a la plaça Major amb diverses actuacions de les diferents colles infantils participants.

Així mateix, aquest any també és cantà els goixos de la Mare de deu de l'Alba per la coral infantil Metre Güell, debuten el ball d'Arquets infantils de Guixanet i es presenta el nou gegantó de l'escola Pia, batejat amb el nom del Miquelet del Bitxo, per finalitzarà la diada totes les escoles conjuntament ballen l'Eixida.

Amb l’assistència total de vint-i-tres membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega:  

Com a geganters portadors de l’Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Alfonso Marques, Jordi Tavira i Dani Palau; grup de Gralleres: Itziar Minguell, Ester Puig, Pepi Boronat, Laura Cera, Eusebi Pifarré,  Mamen Sanchis, Núria Moleres i Laia Andreu; tabalers: Abril Sabido, Martina Cera i Javier Burgues; portadors dels set capgrossos: Mercè Clota amb el Popeie, Jepo Costa amb l’Avi Pep, Sònia amb el Dimoniet, Pau amb el Nen Trapella, Gemma Puig amb el Catalanet, Francesc Tavira  amb l'Anna i Mireia Hernàndez amb la Castanyera.  Acompanyant: Blai Tacies.

Galeria d'imatges