Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Eixideta de Tàrrega.

11 de maig de 2017...Feta per que els mes petits puguin fer la seva Festa Major.

DIJOUS 11 MAIG 2017

El dijous 11 de maig a les 18:30h, la Festa Major de Maig concedeix el protagonisme als mes petits de casa, concentrades a la plaça Major, les agrupacions infantils de cultura popular participen activament en la primera de les cercaviles d’aquestes festes, pels carres del centre de la ciutat.

La celebració s’obra amb la tronada que marcava antigament l'inicií de la festa, costum que es deixà de fer l’any 1967 i l’encesa de la metxa de pólvora.

El tradicional Pregoner apareix  junt amb els Macers muntat dalt d'un cavall mansu, encarregats segles enrere d’obrir pas a la comitiva de la corporació municipal. Al seguici participen també els Targalets (infants del curs de tabalers impartit els darrers mesos a la ciutat), la Coral Infantil Mestre Güell, els Petits Diables de BAT, els Bastoners Petits de l’Esbart Albada i els Gegantons de les escoles, fent costat als elements del folklore local com els Nans de Guixanet, l'Àliga de Tàrrega, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera amb els gegants i capgrossos, Ball d'Arquets Infantil  i els Grallers de la Barra.

Així mateix, també participa els nens i les nenes de primària de la ciutat de Tàrrega amb el Ball de l’Eixida i oferiran la seva versió d'aquesta dansa típica de Tàrrega.

I com a novetat es celebra el 10è aniversari de l'Àliga de Tàrrega, presentant una

Àliga petita, per poder ser portada per infants.

Amb l’assistència total de nou membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega: Com a geganters portadors de l’Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Jordi Tavira, Dani Tortosa i Alfonso Màrquez; portadors dels tres capgrossos: Pere Agea amb el dimoniet, Arwen Agea amb l'Anna i Jepo Costa amb l'Avi Pep; Acompanyant: Francesc Tavira i Cristóbal Tavira.

VIDEO DE TV LLEIDA DE CASI TOTA LA FESTA MAJOR  https://lleidatelevisio.xiptv.cat/especials/capitol/festa-major-de-tarrega-2017

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges