Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'espectacle la nit del Tararot.

14 de maig de 2016...Ajudant a Guixanet.

DISSABTE 14 MAIG 2016

Com cada any L'Associació Cultura la Fal·lera Gegantera, no podem faltar a la disbauxa folklòrica de la Nit del Tararot, amb la presencia dels nostres Gegants.

Cap a dos quarts de nou, es comença carregant les piles amb un bon entrepà.

A dos quarts de onze i amb mig miler de figurants, comença un gran espectacle de cultura popular i amb caràcter participatiu.

Els protagonistes són els elements propis del folklore targarí en un colorista aparador que aglutina les col·laboracions de diferents entitats locals i de les comarques de Lleida. Per la Plaça Major, al nucli de Tàrrega, aniran desfilant els exponents tradicionals de l'Associació Cultural La Fal·lera Gegantera, l’Esbart Albada, l'Home de la Barra, les colles castelleres Margeners de Guissona i de Solsona, els Cavallets, Lo Tossino, els Nans, l'Àliga, els Gegants Tararots de Tàrrega, els Diables de BAT, els gegants de  Zarrabete Gaiteroak (gigantes de fuego del carnaval medieval de Pamplona),... amb l'espectacular "pedregada" de pilotes gegants, per tal que ningú quedi dempeus.

A partir d'aquí ja surten ballant al ritme de la música totes les colles convidades, com i d'altres colles diverses d'arreu de Catalunya, tot plegat acompanyat amb correfocs, efectes de focus i llançament de confeti dels balcons amb canons i també de les pilotes gegants que no paraven de rodar damunt del massificat públic.  

Amb l’assistència total de vint-i-sis membres de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, portant sis gegants.

Com a geganters portadors i balladors dels sis gegants: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Jordi Tavira, Alfonso Márquez, Dani Palau, Carina Aguilar, Ton Farran i Damià Pujol.

Acompanyants: Mercè Clota, Gemma Puig, Marta Delgado, Itziar Minguell, el Jan i els seus pares Rosa Martínez i Joan, Richard, Francesc Tavira, Marimar Palau, Mireia Hernàndez, Desi Serrano, Neiva, Cristina Bramón, Laura Garrido, Miriam Serrano, Aron Palau i Ester Puig; Fotògraf Cristóbal Tavira. 

Galeria d'imatges