Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Municipi = Castellar del Riu" - XXII Trobada de Gegants.

19 de octubre de 2014...A Espinalbet.

DIUMENGE 19 OCTUBRE 2014

Castellar del Riu és un petit municipi de menys de dos-cents habitants, de 1234 metres d'altitud, ubicat a la comarca del Bergadà, enmig de la Catalunya  central. Ens han invitat  aquest any per fer intercanvi de trobada la colla de geganters d'Espinalbet. Havent vingut ells al maig, ara els i l'hem tornat.

Una de les curiositats que té aquest indret és que tenen l'honor de tenir en les seves terres el famós Pi de les Tres Branques, que és considerat un símbol de la unitat dels Països Catalans:Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Cada celebren un aplec nacionalista el tercer diumenge de juliol al mig del pla de Campllong.

Tres branques d'un pi roig que surten simètricament d'una soca única de 25 metres d'alçària i un perímetre a la base del tronc d'uns 5 metres.

A les nou del matí hi hagué l'esmorzar i la plantada a la carretera dels Rasos, cruïlla Sant Galderic. La cercavila començà a dos quarts de dotze, per la carretera dels Rasos, camí d'Espinalbet fins a l'Església. Amb la presència de vuit colles: l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, Bellpuig, Sant Julià de Lòria, Aiguafreda, Gironella, Poboleda, Montmajor i els amfitrions d'Espinalbet (Castellar del Riu). Per acabar, a dos quarts d'una, ballada de gegants i lliurament dels records de la trobada d'un bon xorris amb un panet, embolicat en una bonica bossa que imita la pell d'un corderet.

Com Associació Cultural la Fal·lera Gegantera hi van assistit dotze membres. Com a portadors dels gegants del barri del Carme, l'Hereu i la Pubilla: Alfonso Marques, Jordi Tavira i Robert Tavira; tabalers: Jan i  Ester Puig; acompanyants: Joan i Puig i Ramona (família de l'Ester), i portadors dels Capgrossos: Jepo Costa (Avi Pep),  Rosa Martinez (Popeie), Amat Cera (el Nen Trapella) i Amanda Balasch (l'Anna).

Galeria d'imatges