Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ofrena Floral a Tàrrega.

11 de setembre de 2023...Celebrant la diada.

DILLUNS 11 SETEMBRE 2023

Com no podíem faltar l’acte institucional de la Diada de Catalunya segons mana la tradició a les 11 del mig dia a la plaça Rafael Casanova, es procedia a la celebració de l'ofrena floral a Tàrrega.

En aquesta ocasió l’acte es presentat per la presidenta de la Societat Ateneu, Elisabeth Talavera.

Amb breus parlaments, dels membres del consistori i del les entitats participant en l’ofrena, encapçalat per l’alcaldessa Alba Pijuan i el president de la mesquita de la capital de l’Urgell, Ahmed Lams, començant dipositant una rosa blanca, seguit amb un minut de  silenci, en solidaritat a la comunitat marroquina, colpida pel tràgic terratrèmol al seu país.

L’Alcaldessa fa esment en el seu discurs, convidant a viure i parlar amb Català a tothom, i també a els col·lectius de nou vinguts que acollim a casa nostra, i que també forment part de la vintena d’entitats, participants a l’acte institucional.

Representants dels grups parlamentaris: Erc, Cup, Psc i Junts per Tàrrega, han obert l’ofrena floral dipositant una corona de llorer al monument a Rafel de Casanova, en els seus discursos reivindiquen l’ús de la llengua catalana.  

Tancant l'acte, amb el cant de l'himne dels Segadors, sota la direcció de la Mercè Salvadó.

Amb l’assistència presentant un ram de flors, de Amanda Balasch i Jepo Costa, com a representants de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera.

Galeria d'imatges