Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Organitzat per Ass. Cult. La Fal·lera Gegantera.

12 de maig de 2013...La nostra XXVI trobada anyal.

DIUMENGE 12 MAIG 2013

El passat diumenge dia 12 de maig, s'ha celebrat a Tàrrega la XXVI trobada de Gegants i Capgrossos, fins a 20 colles, participaren en la cercavila organitzada per Associació Cultural la Fal·lera Gegantera.

Amb dotze de fora vila: Colla Gegantera de les Borges Blanques (Lo canó del Saló), Colla Gegantera i Grallera Balaguer, Ass. Cult Colla Geganters Ponts, Colla Gegantera de Bellpuig, Rocafort de Vallbona, Geganters i Grallers d'Oló, Grallers i Geganters de La Fuliola i Boldú, Colla Gegantera de Tornabous, Geganters Grallers Canyacrec (Sanaüja), Colla Gegantera i Grallera de Miralcamp, La Ass. Geganters de Santa Coloma de Queralt i Gegants i Grallers la Guineu (Vilanova de Bellpuig), Colla Gegantera de Tornabous. I vuit colles del municipi de Tàrrega: els Arquets ((Ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), els Nans de Tàrrega (Ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), els Grallers de la Barra (Ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), els Cavallets recents estrenats la nit anterior en la “Nit del Tararot” (Ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), L’Home de la Barra (Ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), Gegants del Col·legi Jacint Verdaguer de Tàrrega, Gegantó del Col·legi Angel Guimerà de Tàrrega i els amfitrions Ass. Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, en total unes 314 participants que varen prendre part en la multitudinària passejada.

A les 10 hores, s’inicia a la Plaça de les Nacions sense Estat amb la típica plantada de gegants i un bon esmorzar amb coca de recapte i pastisseria dolça.

A les 11.30 hores, la passejada amb el recorregut: plaça de les Nacions Sense Estat, carrer Les Piques, plaça Major, carrer Urgell, carrer de la Mercè, plaça Carles Perelló, avinguda Catalunya, plaça del Carme, plaça Major, carrer les Piques, plaça de les Nacions Sense Estat.                                                                           

Un cop finalitzada la cercavila, es donarà la benvinguda a les colles participants, obsequiant-los en l'entrega del record de la trobada (el llibre amb el CD de les músiques de la nostra festa major escrit per Albert Fitó) i es realitzaren els balls de les colles, el Ball dels Gegants de Tàrrega, els i ball conjunt final. Amb l’assistència de 26 membres i els grallers de la Barra, amb els Gegants: Hereu, Pubilla - Eloi, Alba - Jaume I, Violant d’Hongria - Ramon Berenguer I, Almodis - Escamarlà, Sépia.

Portadors: Alfonso, Robert, Eusebi Pifarre, Pepi, Damià, Ton, Amat, Jordi, Eusebi Quinquilla i Joan Carles.

Geganters que acompanyants: Pep, Mamen, Josep Sanchis, Josep Mª Tudó, Cristóbal, Virgili i Carla.

Ballen el ball de Gegants: Ton, Alfonso, Robert, Eusebi Pifarre.

Capgrossos tots 8 i la Nana Honorata la porta l’Anna Burgos, Portadors: Itziar (l’Anna), Mercè (Popeye), Marc (nen trapella), Jepo (l’Avi Pep), Gemma (Catalanet), Hèctor (Dimoniet), Carina (Castanyera),Gabriel (Negret).

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit fetes per Pepi Boronat i Francesc Gasull.

Galeria d'imatges