Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Processó de les Santes Espines i l'Eixida.

13 de maig de 2014...Festa Major.

DIMARTS 13 MAIG 2014

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, ha participat el dimarts dia 13, en el seguici de les Santes Espines i en la festa  l’Eixida.

A tres quarts de set del vespre, amb toc festiu de les campanes s'inicia per la porta gran de la Parròquia la processó de les Santes Espines desde la Plaça Major, al carrer Agoders, Plaça del Carme, Carrer del Carme i de tornada a la Plaça Major.

L'ordre La processó anirà encapçalada pels Gegants de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, Grallers de la Barra, Capgrossos de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, lo Tossino, Nans de Guixanet, Diables BAT, Bastonets, Arquets, Cavallets i l’Àliga, els capitans i pendonistes, el clergat, el cap del Consistori, els regidors i regidores i al final la Cobla Tàrrega.

Músics Els Grallers de la Barra, els grallers de Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i  La Cobla Tàrrega.  A dos quarts de vuit del vespre entrada solemne de les Santes Espines a la Parròquia.

Al finalitzar la missa: Ball de l’Àliga de Tàrrega, en honor a les relíquies, al acabar la dansa a les nou del vespre, s'inaugura l’eixida de festa major – balls de Tàrrega.

 1. Ball de l’Àliga: Associació Guixanet i la Cobla Tàrrega.
 2. Ball de l’Eixida: Cobla Tàrrega. (ball típic de Tàrrega) que cada any fem en la Festa Major de Maig
 3. “La Pepa”, amb els més petits: Balls de Bastonets de Tàrrega: a càrrec de l’Esbart Albada i els Grallers de la Barra.
 4. “La Filla de Tàrrega”, amb els grans balls de Bastonets de Tàrrega a càrrec  de l’Esbart Albada i els Grallers de la Barra.
 5. Ball de Gegants de Tàrrega: Fal·lera Gegantera i la Cobla Tàrrega.
 6. Ball de Nans de Tàrrega: Associació Guixanet i la Cobla Tàrrega.
 7. Ball d’Arquets de Tàrrega: Associació Guixanet i els Grallers de la Barra.
 8. Desfilada i Tàrrega Sardanista: a càrrec de l’Agrupació Amics de la Sardana, acompanyats per la Cobla Tàrrega.
 9. Dansa dels Capgrossos de Tàrrega, de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera acompanyats pels seus propis grallers.
 10. Ball de Cavallets de Tàrrega: l’Associació Guixanet i els Grallers de la Barra. 
 11. Ball de Lo Tossino: l’Associació Guixanet i els Grallers de la Barra.

Amb l’assistència de 22 membres.   

Portant els Gegants: Jaume I, Violant, Eloi, Alba, Hereu i Pubilla.

Portadors i balladors son: Ton Farran, Pepe Quesada, Robert Tavira, Alfonso Marques, Eusebi Pifarré i  Damià Pujol.

Els quatre balladors i Capgrossos son: David Llort  (el Negret), Marina Casteràs (L’Anna), Mª Alba Casteràs (la Castanyera) i Gabriel Novau (el Nen Trapella). 

Grup de Gralleres de la música de la "Dansa els Capgrossos":: Carina Aguilar, Pepi Boronat, Laura Cera, Judit Vidal, Lidia Vidal, Itziar Minguell, Mamen Sanchis i  tabalers: Ester Puig, Àngels i Javier Burguès. 

Com acompanyants : Mercè Clota i Mamen Sanchis. 

Galeria d'imatges