Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Processó del Corpus.

29 de maig de 2016...Es commemora el 50e aniversari del Cor de Maria

DIUMENGE 29 MAIG 2016

El diumenge 29 de maig, com cada any es celebra la Festa del Corpus, aquesta manifestació de religió i cultura popular manté el seu esplendor a Tàrrega oferint una lluïda processó encapçalada per elements del folklore local.

Enguany la festa es desplaça cap al barri del Cor de Maria, en concret a la Plaça d'Europa, amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la construcció de l'Església del Cor de Maria.

Hi participaran l’Àliga, la figura solemne del bestiari targarí, i els gegants Hereu i Pubilla de La Fal·lera Gegantera.

També s’escenificarà el cerimonial dels "acataments", en què les banderes i els penons de les entitats fan una per una el seu tribut a la custòdia en senyal de reverència. 

Desprès de la missa on teníem plantats els gegants a la vora del altar per primera vegada a la història (tradicionalment tant sols te el privilegi de fer-ho l'Àliga dins l'església), que començava a les 7 del vespre, celebrada a la plaça Europa de i acabant amb el ball de l'Àliga, cap les vuit del vespre, s'inicià la processó amb els gegants, les banderes, l'Àliga, els grallers, els nens de la primera comunió i els sacerdots.

Amb el recorregut per: plaça Europa, carrer Poeta Nasam, carrer Segarra, carrer Enric de Carcer, carrer Pau Ferran, carrer Mossèn Serret i arribada a l'església Cor de Maria. 

Amb l’assistència total de cinc membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, com a geganters portadors dels dos gegants plantats a la plaça Europa i portats a la processó: Robert Tavira, Jordi Tavira; acompanyants: Jepo Costa, Marta Delgado i Cristóbal Tavira.

Galeria d'imatges