Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Processó del Corpus a Tàrrega.

18 de juny de 2017...Una de les tradicions més arrelades a Catalunya, on hi tenim els inicis de la Imatgeria.

DIUMENGE 18 JUNY 2017

El diumenge divuit de juny, com cada any es celebra la Festa del Corpus,  aquesta manifestació de religió i cultura popular manté el seu esplendor a Tàrrega, oferint desprès de la missa i acabant amb el ball de l'Àliga.

Cap les vuit del vespre, comença la lluïda processó, amb el recorregut per: carrer Agoders, plaça del Carme, carrer del Carme, carrer Santa Anna, carrer Santa Maria, carrer Sant Joan i per acabar a la plaça Major.

Encapçalada pels gegants Eloi i Alba, seguint l'ordre el tutiferari, creu i un escolà per banda, banderes, àliga, grallers els espremulls, infants de la primera comunió, escolans, capellans, el tàlem amb quatre atxes i la custòdia. Amb parada al altar del carrer del Carme.

Al final desprès de fer l'ultima benedicció, s'acaba la festa religiosa a la plaça Major, es balla amb els dos gegants el Ball de Gegants de Tàrrega, interpretat musicalment amb els grallers els Espremulls. 

Amb l’assistència total de cinc membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, portant en la processo els dos gegants Eloi i Alba: Robert Tavira, Jordi Tavira i Dani Tortosa.   

Acompanyants: Jepo Costa i Pere Agea.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges