Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguici de les Santes Espines i Festa de l'Eixida.

13 de maig de 2015...La Festa Major.

DIMECRES 13 MAIG 2015

La Mireia Hernández de la Fal·lera Gegantera ens parla per radio Tàrrega, de la XXVIII Trobada de Gegants Capgrossos i grallers, que tindrà lloc diumenge dia disset de maig  a partir de 2/4 d'11 del matí des de la Plaça de les Nacions Sense Estat.

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, participa el dimarts dia tretze amb la plantada davant del ajuntament dels gegants: Ramon Berenguer I, Almodis, Eloi i Alba, Jaume I i Violant d'Hongria, Hereu i Pubilla i en el seguici de les Santes Espines seguit de la festa de l’Eixida.

A tres quarts de set del vespre, amb toc festiu de les campanes s'inicia per la porta gran de la Parròquia la processó de les Santes Espines des de la Plaça Major, al carrer Agoders, Plaça del Carme, Carrer del Carme i de tornada a la Plaça Major.

L'ordre La processó anirà encapçalada pels Gegants de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, Grallers de la Barra, Capgrossos de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, lo Tossino, Nans de Guixanet, Diables BAT, Bastonets, Arquets, Cavallets i l’Àliga, els capitans i pendonistes, el clergat, el cap del Consistori, els regidors i regidores i al final la Cobla Tàrrega.

Músics Els Grallers de la Barra, els grallers de Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i  La Cobla Tàrrega. 

A dos quarts de vuit del vespre entrada solemne de les Santes Espines a la Parròquia.

Al finalitzar la missa a les nou del vespre, a la plaça Major comença la festa de l'Eixida amb l'exhibició dels balls tradicionals de Tàrrega:

1. Ball de l’Àliga en honor a les relíquies: Associació Guixanet i la Cobla Tàrrega. 

2. Ball de l’Eixida: Cobla Tàrrega. (ball típic de Tàrrega) que cada any fem en la Festa Major de Maig.

3. “La Pepa”, amb els més petits: Balls de Bastonets de Tàrrega: a càrrec de l’Esbart Albada i els  Grallers de la Barra.

4. “La Filla de Tàrrega”, amb els grans balls de Bastonets de Tàrrega a càrrec  de l’Esbart Albada  i els Grallers de la Barra.

5. Ball de Gegants de Tàrrega: Fal·lera Gegantera i la Cobla Tàrrega.

6. Ball de Nans de Tàrrega: Associació Guixanet i la Cobla Tàrrega.

7. Ball d’Arquets de Tàrrega: Associació Guixanet i els Grallers de la  Barra.

8. Desfilada i Tàrrega Sardanista: a càrrec de l’Agrupació Amics de la Sardana, acompanyats per    la Cobla Tàrrega.

9. Dansa dels Capgrossos de Tàrrega, de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera acompanyats    pels seus propis grallers.

10. Ball de Cavallets de Tàrrega: l’Associació Guixanet i els Grallers de la Barra.

11. Ball de Lo Tossino: l’Associació Guixanet i els Grallers de la Barra.

Portant Hereu i Pubilla i ballant amb els Gegants: Ton Farran (Jaume I), Robert Tavira (Violant), Jordi Tavira (Eloi), Eusebi Pifarré (Alba),.

Els quatre balladors i Capgrossos son: Mireia  Hernandez (la Castanyera), Francesc Tavira (L’Anna), Andrea Aguilar (l'Avi Pep) i Pau (el Nen Trapella); grup de Gralleres de la música de la "Dansa els Capgrossos": Ester Puig, Itziar Minguell, Carina Aguilar, Pepi Boronat, Mamen Sanchis, Laura Cera, Núria Moleres i Laia Andreu; tabalers: Abril Sabidó, Javier Burgues, Martina Cera i Laura Martin; acompanyants i cooperants: Jepo Costa i Blai Tacies. 

Galeria d'imatges