Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguici i processó de les Santes Espines.

13 de maig de 2016...Cultura Targarina.

DIVENDRES 13 MAIG 2016

La Festa Major de Maig reviu el divendres 13 a les 19 hores, la Processó de les Santes Espines, acte solemne en què prendran part el consistori local i el Seguici Festiu de la població, format per l’Esbart Albada, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, la Cobla Tàrrega, l’Associació Guixanet i els Diables BAT.

També hi datada des de l’any 1551 i considerada l’origen de la festa patronal de Tàrrega, la Processó de les Santes Espines treu les relíquies per invocar la pluja submergint- les  en aigua al peu de la creu gòtica de la Plaça Major.

La processó transcorrerà pel carrer del Carme, carrer d’Agoders i plaça Major.

L'Associació  Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega i participa amb la plantada amb els gegants: Jaume I i Violant d'Hongria, i en el seguici Eloi i Alba, Hereu i Pubilla, acompanyats dels capgrossos: la Castanyera, el Nen Trapella, lo Dimoniet i la Nena Anna. 

L'ordre La processó anirà encapçalada pels Gegants de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, Grallers de la Barra, Capgrossos de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, lo Tossino, Nans de Guixanet, Diables BAT, Bastonets, Arquets, Cavallets i l’Àliga, els capitans i pendonistes, el clergat, el cap del Consistori, els regidors i regidores i al final la Cobla Tàrrega.

Músics Els Grallers de la Barra, els grallers de Associació Cultural la Fal·lera Gegantera i  La Cobla Tàrrega.  Acabant a dos quarts de vuit del vespre amb l'entrada solemne de les Santes Espines a la Parròquia. 

Galeria d'imatges