Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega Aplec de sant Eloi.

11 de setembre de 2016...Festa Major.

DIUMENGE 11 SETEMBRE 2016

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia onze de setembre, s'ha celebrat el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no ens la perdem mai.

De bon dematí al acabar el tradicional cafè turc, a dos quarts de deu començà el seguici festiu des de la plaça Major, cap al parc de Sant Eloi, juntament amb les autoritats, acompanyats pels nostres grallers, els Gegants, l’Eloi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla, Jaume I i Violant d’Hongria, l’Escamarlà i la Sípia. Els capgrossos: el Dimoniet, el Popeie, el Negret, el Nen Trapella i l’Anna. També el Gegantó Angel Guimerà de l’Escola amb el mateix nom.                                        

Passant per el Carrer del Carme, Plaça del Carme, Carrer Sant Pelegrí, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi.       

Amb el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un  bon préssec de postres, que es menja al acabar la solemne missa cantada per la coral Frescor de Claravalls, que començà a les deu del mati a l'ermita de Sant Eloi, per continuar els actes amb el ball dels gegants de Tàrrega, jocs tradicionals organitzat per l'Associació Alba amb Fete i Companyia, exhibició canina organitzat per Agility Associació Ciutat de Tàrrega i el XXXII Concurs Nacional de Colles Sardanistes, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre i l'Ajuntament de Tàrrega.

Amb l’assistència total de vint-i-cinc participants; com a geganters portadors i balladors dels gegants portats a la passejada: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Hereu i Pubilla: Jordi Tavira, Ton Farran, Blai Farran, Dani Palau, Alfonso Márquez, Joan Carles Grau, Eduard, Hèctor Ramírez i Carina Aguilar; grup de Gralleres: Núria Moleres, el Jan, Laura Cera i Cristina  Bramon; tabalers: Mònica Puig, Martina Cera i Laura Martin; portadors dels sis capgrossos i Manel amb l'Anna, Judit Gassó amb la Castanyera,  amb lo Popeia, Gemma Puig amb el Catalanet, amb el Nen Trapella i Anna Burgos amb el Dimoniet; acompanyants: el pare del Jan  Joan.

Galeria d'imatges