Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega Aplec de Sant Eloi.

14 de setembre de 2014...Festa Major.

DIUMENGE 14 SETEMBRE 2014

Com cada any, per la segona festa Major de Tàrrega, coincidint amb la Fira de Teatre al carrer, el diumenge dia catorze de setembre, s'ha celebrat el ja tradicional Aplec de Sant Eloi, cita que els gegants i geganters de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, no ens la perdem mai.

A dos quarts de deu del mati començà el seguici festiu des de la plaça Major, juntament amb les autoritats, cap al parc de Sant Eloi, acompanyats pels grallers de Tornabous, els Gegants, Ramon Berenguer I i Almodis, l’Eloi i l’Alba, l’Hereu i Pubilla, Jaume I i Violant d’Hongria, l’Escamarlà i la Sípia i la geganta de la sang l’Angeleta. Els capgrossos: el Dimoniet, el Popeie, el Negret, el Nen Trapella i l’Anna. També el Gegantó Angel Guimerà de l’Escola amb el mateix nom.                                       

Passant per quart any consecutiu per uns carrers més transitats, que en els últims darrers anys, per el Carrer del Carme, Plaça del Carme, Carrer Sant Pelegrí, Passeig Simó Canet, fins arribar dalt del tossal de Sant Eloi.

Amb el ja típic esmorzar Targarí, de coca amb xocolata i un  bon préssec de postres, que es menja al acabar la missa que començà a les deu del mati a l'ermita de Sant Eloi, descobriment de la placa dels 50 anys de la construcció del campanar, inauguració de la Font del Centenari, balls dels gegants, demostració canina, jocs tradicionals i XXX Concurs Nacional de Colles Sardanistes, tot molt ben organitzat per els companys de l’Associació dels Amics del Arbre i l'Ajuntament de Tàrrega.

Amb l’assistència total de cinquanta nou participants, contant els vint grallers de Tornabous, i els nou acompanyants del gegantó Àngel Guimerà, i trenta membres de la nostra colla.

Com Associació Cultural la Fal·lera Gegantera han assistit: portadors dels gegants: Damià Pujol, Dani Palau, Alfonso Màrquez, Ton Farran, Blai Farran, Eusebi Pifarré, Jordi Clares, Pepi Boronat, Joan Carles Grau, Jordi Tavira i Robert Tavira; acompanyants: Francesc Tavira, mare dels Tavira, Martina Cera, Laura Cera, Benjamí i les seves dos filles, les dos filles de la Dolors, Laia, Amanda Balasch; acompanyants: acompanyant amb el timbal als de Tornabous el Jan, els seus pares: Joan i Rosa  i portadors dels Capgrossos: Sónia (Popeie), Mamen Sanchis (el Negret), Amat Cera (el Nen Trapella) i Dolors (l'Anna).

Galeria d'imatges