Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega - l'Eixideta.

10 de maig de 2019...I el folklore Targarí dels mes petits.

DIVENDRES 10 MAIG 2019

El divendres 10 de maig a les 18:30h, la Festa Major de Maig concedeix el protagonisme als mes petits de casa, concentrades a la plaça Major, les agrupacions infantils de cultura popular participen activament en la primera de les cercaviles d’aquestes festes, pels carres del centre de la ciutat.

La celebració s’obra amb la tronada que marcava antigament l'inicií de la festa, costum que es deixà de fer l’any 1967 i l’encesa de la metxa de pólvora pel pregoner de la Festa major Antonio Tàcies, actual president de l’Ateneu, entitat que aquest any celebra el 100 aniversari.

El tradicional Pregoner apareix junt amb els Macers muntat dalt d'un cavall, encarregats segles enrere d’obrir pas a la comitiva de la corporació municipal.

Al seguici participen també els Targalets (infants del curs de tabalers, que aquest any estrenn una nova figura anomenada la Targafera), la Coral Infantil Mestre Güell, els Petits Diables de BAT, els Bastoners Petits de l’Esbart Albada i els Gegantons de les escoles: Angel Guimerà, Jacint Verdaguer i Escola Pia, els gegantons manotes els Tararots de Guixanet, fent costat als elements del folklore local com els Nans de Guixanet, ball de l'Àliga petita de Tàrrega, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera amb els gegants l'Hereu i la Pubilla, Ball d'Arquets Infantil, els Grallers del Corral Nou i els Grallers de la Barra.

Així mateix, també participa els nens i les nenes de primària de la ciutat de Tàrrega amb el Ball de l’Eixida i oferiran la seva versió d'aquesta dansa típica de Tàrrega. I també l'Home de la Barra.

Amb l’assistència total de vuit membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega: Com a geganters portadors de l’Hereu i la Pubilla: Robert Tavira, Dani Tortosa, Alfonso Màrquez i Pere Agea; Acompanyants: Enzo Agea, Nahuel Agea, Gemma Puig, Jepo Costa, Sònia Delgado i Cristòbal Tavira.

Galeria d'imatges