Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega - l'Espestacle la Nit del Tararot.

11 de maig de 2019...Es un referent nou dins les millors Festes d'aire tradicional de Catalunya.

DISSABTE 11 MAIG 2019

Tàrrega ha viscut aquesta nit un nou esclat de cultura popular.

Ho ha fet amb la celebració de la desena Nit del Tararot, organitzada per l’Associació Guixanet i que ha omplert de gom a gom la renovada plaça Major.

Els veïns dels barris del Carme i la Mercè s’han aliat contra el pregoner per poder celebrar un referèndum i decidir el teu futur on hi ha aparegut fins i tot una urna de l’1 d’octubre, nombrosos globus grocs i la Rosalia, un dels capgrossos de Tàrrega, muntada damunt del Cavall dels Nebot de Riudoms.

L'espectacle, farcit de color i música, ha comptat amb la intervenció d’uns 800 actuants de 25 grups de cultura popular vinguts d’arreu de Catalunya. Entre el bestiari participant s’ha de destacar la Mulassa de Barcelona, que enguany compleix 451 anys; el Cuc de Molins de Rei; el Brut, la Bruta i el brau Constantí de Torà; el Bacus i la Tieta de Guissona, i tots els elements de Guixanet així com l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, que a sortit dos vegades a la plaça Major.

També hi ha pres part els castellers de Guissona i de Montblanc i els falcons de Barcelona així com el Drac de Tàrrega, que enguany compleix 30 anys, juntament amb altres bèsties de foc.

Com marca la tradició, la Nit del Tararot ha acabat amb la 'pedregada', una original pluja de globos al ritme de la cançó Flying free. 

Amb l’assistència total de vuit membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega: Com a geganters portadors de l’Hereu i la Pubilla, Escamarlà i Sépia: Robert Tavira, Dani Tortosa, Alfonso Màrquez i Jordi Tavira; Acompanyants: Gemma Puig, Cesc Tavira, Jepo Costa, Amanda Balasch, Joaquim Aldana, Nùria Moleres, Sònia Delgado i Cristóbal Tavira.

Galeria d'imatges