Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tàrrega - Seguici de les Santes Espines - La Festa de l'Eixida.

13 de maig de 2018...Festa Protocolaria. http://www.tarrega.tv/leixida-es-lexhibicio-de-folklore-targari-en-honor-a-les-santes-espines/

DIUMENGE 13 MAIG 2018

SEGUICI FESTIU I PROCESSÓ DE LES SANTES ESPINES

La Festa Major de Maig reviu el dissabte 13 a les 11,30 hores, la Processó de les Santes Espines, acte solemne en què prendran part el consistori local i el Seguici Festiu de la població, format per l’Esbart Albada, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera, la Cobla Tàrrega, l’Associació Guixanet i els Diables BAT.

També hi participen l’Agrupament Escolta i el GIC. Datada des de l'any 1551 i considerada l'origen de la festa patronal de Tàrrega, la Processó de les Santes Espines trau les relíquies per invocar la pluja submergint-les en aigua al peu de la creu gòtica de la Plaça Major.

La processó transcorrerà pel Carrer del Carme, Plaça del Carme, Carrer d'Agoders, i Plaça Major.

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega i participa amb la plantada davant de l'Ajuntament dels gegants: Eloi i Alba, i en el seguici Hereu i Pubilla, portats per Robert Tavira, Jordi Tavira, Pere Agea i Dani Tortosa. D'acompanyants: Jepo Costa, Cristóbal Tavira, Joaquim Aldana, Adrià Rubio i Gemma Puig.

L'ordre La processó anirà encapçalada pels bat batuka i de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera amb dos gegants, la banda de música, grup infantil d'arquets,Grallers de la Barra, Nans de Guixanet, Bastoners de l'Esbart Albada, l'Home de la Barra i l’Àliga, els capitans i pendonistes, el clergat, el cap del Consistori, els regidors i regidores i al final la Cobla Tàrrega. Músics Els Grallers de la Barra i La Cobla Tàrrega.

Acabant beneint i entrant solemnement a la Parròquia de Santa Maria de l'Alba, per celebrar el ofici en honor a les Santes Espines, patrones de Tàrrega.  

EIXIDA DE FESTA MAJOR I EXHIBSIÓ DE BALLS TRADICIONALS DE TÀRREGA

Al finalitzar la missa a plaça Major comença la festa de l'Eixida amb l'exhibició dels balls tradicionals de Tàrrega s'atorga el protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local.

L’Àliga, màxima figura protocol·lària del bestiari, ens farà els honors de la mà de l’Associació Guixanet. Seguidament, autoritats i ciutadania ballaran l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega. Després, Balls de Bastonets amb l’Esbart Albada i Ball de Gegants amb l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera; Cavallets, sardana, Ball d’Arquets, Nans, Lo Tossino amb Guixanet i l'estrena del ball de la Verreta; Verge de l'Alba cantada i fi de festa. La música en directe a càrrec de la Cobla Tàrrega i els Grallers de la Barra.

Amb l’assistència total de set membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega entre el seguici i els balls: Com a geganters i excel·lents balladors, deixant el llistó molt alt amb els gegants reis: l'Eloi i l'Alba i l'Hereu i la Pubilla: Robert Tavira, Pere Agea, Dani Tortosa i Jordi Tavira;  Puntes: Gemma Puig, Cristóbal Tavira, Joaquim Aldana i Jepo Costa.

Galeria d'imatges