Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornant-los-hi la trobada.

23 de agost de 2014...A Santa Maria d'Oló.

DISSABTE 23 AGOST 2014

Els devem la trobada del 2013,  aquest dissabte dia 23 a la tarda, hem gaudit d'aquest bonic poble situat , en un territori molt verd i accidentat, drenat per les rieres Gavarresa i d'Oló, al nord-est de la comarca del Bages.

En la vint-i-vuitena Trobada de Gegants, i la dotzena Pujada a la Costa, és un dels carrers més drets del poble (carrer Sant Antoni), amb un recorregut d'uns emocionants docents metres, on era impossible de deixar els gegants plantats a causa del fortíssim pendent.

Cal dir que els geganters de Tàrrega la varem pujar saltant i corrent, però al final varen quedar totalment extenuats; sort que a dalt de la pujada ens esperaven amb un refrescant refrigeri amb beure i síndria.

Amb les colles: d'Oló, de l'Ametlla de Merola, de l'Estany, Sant Feliu Sasserra, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, Montesquiu i Sant Andreu de LLavaneres. També ens acompanyen els Grallers d'Artés i el grup local de batucada Batuka l'Olla.

La plantada començà a dos quarts de cinc de al tarda al passeig Carme Vidal i la cercavila a les sis.

La colla de Tàrrega  va participar-hi molt ben acompanyada  pels seus propis grallers, amb els gegants Hereu i Pubilla i cinc capgrossos: el Negret, L’Anna, el Popeie, l'Avi Pep i el Nen Trapella.

Acabàrem amb els balls finals de cada colla i ballada conjunta a la plaça St Antoni Ma Claret.

Seguidament sopàrem tots junts un bon menú, d'amanida i llonganissa i cansalada a la brasa, als jardins de l'Ajuntament.

Amb l’assistència de dinou membres de Tàrrega.

Portadors dels gegants: Robert Tavira, Jordi Tavira, Amat Cera, Alfonso Marques i Dani Palau; grup de gralleres: Nuria Moleres, Cristina, Eusebi Pifarré, Laura Cera i Mamen Sanchis; tabalers: Itziar Minguell, Carina Aguilar; acompanyants: Amanda Balasch i Martina Cera i portadors dels Capgrossos: Sonia Degado (Popeie), Francesc Tavira (l'Anna), Jepo Costa (Avi Pep), Sara Castellà (el Nen Trapella) i Gemma Puig (el Negret).

Galeria d'imatges