Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada a Ascó.

08 de agost de 2015...A la comarca de la Ribera d’Ebre.

DISSABTE 08 AGOST 2015

Aquest diumenge dia 8 d'agost, s'ha anat a tornar l'intercanvií de sortida a la colla d'Ascó, el poble tarragoní amb  1.640 habitants, situat a la comarca de la Ribera d'Ebre, de tradició agrícola, els habitants d'Ascó han vist revolucionat el seu mode de vida en els darrers 30 anys, a partir de la construcció i explotació de dues centrals nuclears en el seu terme.

Aquest fet suposà l'arribada de molta gent i el rejoveniment de la població.

Tanmateix, des de la posada en funcionament dels reactors nuclears, la seva població ha anat disminuint, reduint-se fins als 1.600 habitants actuals.

Després d'arribar va començar a ploure de valent, anul·lant la cercavila, organitzant la festa popular dins el pavelló poliesportiu on les colles geganteres realitzaren tot tipus de balls, i com a record de la trobada unes figures del seus gegants molt ben fetes en metraquilat.

Acabant com ja es costum en un sopar popular a la fresca de pa, ensaladilla russa fricandó i refresc.

Cap al vespre la feta major del poble continuà amb el cel seré i espetec del dimonis amb foc i petards al carrer, on la colla de Tàrrega gaudir de valent ballant sota les espurnes. 

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega  La colla de Tàrrega va participar-hi amb l’assistència de set membres de Tàrrega.

Portadors dels gegants Hereu i Pubilla: Robert Tavira i Jordi Tavira; com a gralla i portador del capgròs l'Avi Pep: Carina Aguilar amb l'Avi Pep, Mercè Clota amb lo Popeie i Francesc Tavira  amb l'Anna.    

El Conductor i el fotògraf: Cristóbal Tavira, l'altre conductor el Joel Minguell.  

Galeria d'imatges