Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada a Ponts.

15 de setembre de 2012...Molt divertit tot plegat.

DISSABTE 15 SETEMBRE 2012

Aquest passat dissabte dia 15 de setembre l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega ha participat en la penúltima cercavila que falta per retornar de les que es deuen, d’aquest any a la vila de Ponts.

Uns tres-cents geganters van omplir de música i color els carrers de la població en un llarg i atractiu recorregut. Hi van participar un total de quinze colles d’arreu de Catalunya i una de la Catalunya nord. La colla de Tàrrega anava representada amb els gegants més emblemàtics, Eloi i Alba i tres simpàtics capgrossos acompanyats pels Grallers d’Agramunt.

S’acaba la cercavila a la Plaça Major, entrant les colles d’una en una i fent el ball propi per el nombrós públic assistent, amb la tradicional entrega del record de l’aplec, el cap del gegant de la vila, el Ranxet (el cuiner del típic Ranxo de Ponts), fet de manera artesanal.

Va acabar la festa de la plaça amb el ball Nou, que es un ball de l’Agrupació de colles de Geganters de Catalunya, que tant sols el poden ballar les colles que han estat ciutats geganters, molt ben interpretat, per les colles de la Seu d’Urgell i l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega.

I com ja es tradicional, s’acabà la festa amb un bon sopar de paella i un bingo, per  subvencionar les despeses, al pavelló poliesportiu. 

Amb l’assistència total de dotze membres, com a geganters: Robert Tavira, Eusebi Pifarré, Jordi Clares Cano,  Damià Pujol, Ton Farran i Samar. Com a portadors dels capgrossos: Gabriel (el Nen Trapella), Jepo Costa (l’Avi Pep) Francesc Tavira (la nena Anna).

Com acompanyants:, Pepe Quesada, Amanda Balasch i Carla Casteràs.

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges