Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VII Biennal de Gegants i Capgrossos.

18 de maig de 2014…A Balaguer.

DIUMENGE 18 MAIG 2014

Aquest diumenge dia divuit de maig, s'ha tornat la sortida que els hi devíem del 2013 a la colla de Balaguer a la capital de la comarca de la Noguera de 16.660 habitants, es celebrà la seva VII biennal de trobades.

En un bon ambient de festa a la vora del riu Segre, es començà amb la Plantada, a les 10 hores del matí al Parc del Transsegre.

Cap a les 11 h s'inicia una animada cercavila pels carrers de la ciutat, amb una bona parada per poder fer un petit refrigeri, acompanyat de coca dolça i seguidament es continuà fins a la plaça Mercadal, on les colles feien els seus balls d'exhibició.

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera executa excel·lentment la música per la colla de gralleres i el "Ball de Gegants de Tàrrega" pels geganters, amb dos parelles de gegants.

Per finalitzar la diada com ja es tradicional en el món geganter, un bon dinar de germanor molt ben organitzat per la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer, al Pavelló del molí de l'Esquerra amb taller infantil i música.

Amb l’assistència de vint i nou membres.

Portadors dels gegants: Ton Farran, Damià Pujol, Robert Tavira, Jordi Tavira, Dani Palau i Amat Cera.

Grup de Gralleres: Carina Aguilar, Pepi Boronat, Laura Cera, Noelia Vidal, Judit Vidal, Lidia Vidal, Itziar Minguell, Mamen Sanchis i  tabalers: Ester Puig, Xavier Vidal i Javier Burguès.

Acompanyants: Martina Cera, Jepo Costa, Mercè Clota i Ester Correa.  

Portadors dels vuit Capgrossos: Gefri (Popeye), Amanda Balasch (Anna), Alex (Castanyera), Cristina (nen Trapella), Marimar Palau (l’Avi Pep), Marco (Catalanet) i Anna Burgos (Dimoniet) i Neiva (Negret). 

Galeria d'imatges