Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VIII Fira del Món Geganter.

11 i 12 de octubre de 2014...A Sant Vicenç dels Horts.

DISSABTE 11 OCTUBRE 2014

Amb la presència de vint-i-sis expositors, de llibres, imatges, vestits, objectes de regal, gegants, capgrossos, instruments musicals, dolços...artesans i representants de productes relacionats amb el fet geganter, que ocupen més de quaranta carpes, juntament amb representacions d'entitats locals.

Durant el dia, xerrades i novetats amb seminaris de gralla i tabal omplin el dia d'activitats encarades a geganters i músics.

Pel diumenge, diverses figures estrenades des de la Fira del 2013 visiten la ciutat per presentar-se en societat. És el cas de les figures de Juneda, la Llacuna, Castellolí, Llinars del Vallès, el Prat de Llobregat o Aitona, entre d'altres.

A més d'aquestes figures, també participen de la Fira de Sant Vicenç, els Geganters i Grallers de Puigcerdà, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda, la Colla Gegantera de Palafolls, l'Associació de Gegants de la Ràpita, el Grup de Geganters de Terrassa, els Gegants de Sant Llorenç Savall, els Gegants de Sant Fruitós de Bages, la Colla Gegantera de Lliçà d'Avall, la Colla de Geganters i Grallers de Cervera, la Colla de Gegants i Grallers de Lavern i l'Associació Sons de Vilassar de Mar.

Durant els dos dies de fira, la Comissió dels Capgrossos de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, formada per les colles de Geganters de Manresa i l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, han assumit la responsabilitat de fer gaudir als més petits i també als més grans. 

Participant al dissabte conjuntament, ballant la Dansa dels Quatrepunts, amb els capgrossos: Primavera, Estiu, Tardor i Hivern  dins del espectacle d'enguany anomenat: "Batecs" creat pel cos de monitors i la colla amfitriona, tot seguit en acabar l'espectacle, passejada nocturna pels carres i places per anar i guardar els gegants.

Al diumenge els de Manresa no hi van poder assistir per raons de calendari, quedant com a representants de la Comissió, la colla de Tàrrega i Anna Mª Mas de Vilassar de Dalt, que varem participar en una llarga i solejada passejada pels carrers i places de San Vicenç, acabant amb una mini dansa creada pels del cos de monitors, per l'ocasió,  a càrrec dels quatre capgrossos, per assenyalar amb els dits a la Colla de Geganters i Grallers de Puigcerdà, escollida per organitzar la IX Fira del Món Geganter del 2015.

Amb l'assistència de set membres de l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega: Mª Alba Casteràs (ballant la Dansa dels Quatrepunts el dissabte), Jepo Costa (passejades del dissabte i diumenge, i mini dansa de diumenge), Robert Tavira (de punta a la Dansa dels Quatrepunts del dissabte, passejada i mini dansa del diumenge), Jordi Tavira (de punta a la Dansa dels Quatrepunts del dissabte, passejada i mini dansa del diumenge); Acompanyants: Marina Casteràs, Gabriel Novau i Amanda Balasch.

Galeria d'imatges