Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VIIII Fira del món geganter a Puigcerdà.

9 i 10 de maig de 2015...Festa de l’Agrupació de Catalunya.

DISSABTE 09 MAIG 2015

Amb exposicions, passejades, xerrades i espectacles. La capital de la Cerdanya es converteix, d’aquesta manera, en el centre del món geganter.

En destaquen la fira de professionals dedicats al sector de la cultura popular (constructors d’imatgeria, creadors de vestuari, publicacions o federacions geganteres), així com la presentació de les noves figures estrenades durant el darrer any, en la qual participaran més d’una quinzena de figures de tot el territori.

Durant la Fira, així mateix, hi haurà un record per a Manel Casserras i Solé, gran constructor d’imatgeria festiva, que ens deixà el passat 30 d’abril.

Els actes comencen el dissabte, amb la inauguració institucional de la Fira, juntament amb l'inicií de les exposicions i dels tallers infantils que s’ofereix durant tot el dia.

Al migdia es duen a terme uns tallers de gimnàstica postural per a geganters, seguida d’una xerrada del grup de gegants de Torrejón.

Al vespre arriba un dels punts forts de la Fira, organitzat per la colla amfitriona: l’espectacle “Puki, el naixement d’una estrella gegant”, a càrrec de la colla de Puigcerdà en què, per primera vegada, es combina un dels esports estrella de la Cerdanya, el patinatge sobre gel, amb els balls i la festa del món geganter.

El diumenge serà el dia de les colles convidades i les noves figures de l’any, que tindran un paper protagonista durant la passejada del matí i la posterior presentació de les figures de 2014 i 2015. En aquesta ocasió la colla de Tàrrega, presenta la primera geganta dels donants de sang de Catalunya, l'Angeleta, amb un any de retard, ella va néixer el 2013.

Finalment, entre les candidatures presentades per les diverses colles membres de l’Agrupació, ara toca el moment del relleu amb la proclamació de la X Fira del Món Geganter, els propers 17 i 18 de setembre del 2016, a Llinars del Vallès.

Amb l’assistència total d'onze membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega:  

Com a geganters portadors de l’Angeleta: Robert Tavira i Jordi Tavira; grup de Gralleres: Itziar Minguell i Carina Aguilar; tabalers: Damià Pujol i Jan; portadors del tres capgrossos: Mercè Clota amb el Popeie, Blai Tàcies amb el Nen Trapella i Mireia Hernández amb la Castanyera.  

Acompanyants: els pares del Jan: Rosa Martínez (fotògrafa) i Joan. Conductor del cotxe amb el remolc, Cristóbal Tavira.

Galeria d'imatges